PNL solicită alegeri anticipate. PSD nu este de acord

Data publicării:
GORGHIU BLAGA SURSA agerpres


Actualizare 14:30. Președintele PSD nu este de acord cu varianta alegerilor anticipate. Liviu Dragnea susține că este nevoie de stabilitate la Guvern.

„Nu agreăm propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate. Ar însemna ca începând de astăzi, câteva luni de zile să fie Guvern instabil, cu premier interimar, în condițiile în care vine legea bugetului. Președintele cred că ne va chema la Cotroceni într-un termen rezonabil. Coaliția la această ora este stabilă. Vom face o propunere care să îi dea garanția președintelui că va avea susținere politică în Parlament. Trebuie să gestionăm această situație cu foarte multă cumpătare și responsabilitate. Nu vă spun un nume acum pentru că vreau să îl propun președintelui. În momentul în care vom stabili consultări la Cotroceni ne vom întruni și voi anunța care este propunerea PSD”, a spus Liviu Dragnea.

„George Maior e în SUA și nu intră în discuție pentru funcția de premier”, a răspuns el jurnaliștilor.

„Cererea partidului și a mea este foarte clară: PSD dorește să rămână în continuare la guvernare, pentru a duce mai departe proiectele începute. Coaliția are majoritate în Parlament”, a subliniat el.

„Strigătul din stradă s-a referit și la demisiile unor oameni, strigătul din stradă este de mult timp. Trebuie să se creeze o nouă generație de lideri. Asta vom face noi la PSD, vom respecta aceste principii de la care nu ne abatem”, a mai spus liderul PSD.  


„Nu cred că este o surpriză că PNL solicită astăzi alegeri anticipate”, a anunțat Alina Gorghiu, copreședinte PNL, adăugând că a solicitat acest lucru de la începutul anului.

Ea a precizat că acesta este mandatul Partidului Național Liberal. De asemenea, Alina Gorghiu a spus că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru că este ocupat cu mini-summitu-ul NATO care are loc la București.

Vasile Blaga a răspuns astăzi că nu îi va primi în PNL pe cei care vor pleca din UNPR.

Victor Ponta și-a depus astăzi mandatul. Liviu Dragnea a spus că prim-ministru va gestiona problemele guvernamentale până când se va găsi o altă soluție. Aseară, 25.000 de oameni au protestat în București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri