PNL susține pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Deputatul Gabriel Andronache: „Vom modifica forma adoptată”

Data actualizării: Data publicării:
camera deputatilor
Plenul Camerei Deputaților Foto: Inquam Photos / George Călin

PNL susține propunerea Ministerului Justiției de stabilire a pragului valoric pentru abuz în serviciu la suma de 9.000 de lei, afirmă deputatul Gabriel Andronache, anunțând că proiectul votat de Senat, cu pragul de 250.000 de lei, va fi modificat.

„Partidul Național Liberal susține propunerea Ministerului Justiției de diminuare a pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9000 de lei. La Camera Deputatilor, vom modifica forma Proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Penal și de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată. În acest sens am elaborat un amendament care va fi înregistrat imediat ce Camera Deputaților va fi sesizată spre dezbatere cu această propunere legislativă.

Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiție de existență a infracțiunii de abuz în serviciu. Deciziile CCR au caracter obligatoriu. În cadrul procedurii legislative din Camera Deputaților, vom solicita consultarea reprezentanților autorității judecătorești asupra modului în care condițiile stabilite în decizia CCR din 2017 pot fi împlinite prin norma modificatoare”, a anunțat joi deputatul PNL Gabriel Andronache, membru în comisia juridică, într-un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderii coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis miercuri seară să susțină propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu, după ce Senatul a adoptat măsura instituirii unei valori de 250.000 de lei pragului de la care este pedepsită cu închisoarea această infracțiune.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri