PNL va depune moțiune de cenzură „în secunda doi”

Data publicării:
raluca turcan fb-1

Comisia de unificare a PNL a decis că partidul va depune moțiune de cenzură în cazul în care Guvernul Grindeanu va adopta ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

raluca turcan fb-1

PNL a decis depunerea unei moțiuni de cenzură pe cele două ordonanțe. Vom face acest lucru în secunda doi când Guvernul va emite ordonanțele și, de asemenea, în sesiunea parlamentară”, a anunțat președintele interimar liberal, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, moțiunea de cenzură s-ar impune deoarece controversatele ordonanțe nu „fac parte din programul de guvernare cu care PSD a fost învestit”, iar despre grațiere și modificarea Codurilor penale nu s-a vorbit nici la audierea miniștrilor, nici în campania electorală.

„Rostul moțiunii de cenzură este de a trage atenția opiniei publice că actualul Guvern derapează de la programul de guvernare asumat. Inițiativa Guvernului de a pune înaintea bugetului de stat ordonanțe privind grațierea pentru clientela politică arată că Guvernul nu este preocupat de problemele reale, ci de interesele celor care gravitează în jurul grupului de decizie”, a precizat liderul interimar al PNL.

În ceea ce privește situația din penitenciare, PNL va propune înființarea unei comisii parlamentare, iar la dezbaterea proiectului de buget pe 2017 va formula „amendamente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție”. Printre măsurile avute în vedere se numără dublarea normei de hrană și suplimentarea personalului de probațiune. „Atragem atenția că PSD și Liviu Dragnea vorbesc despre situația din penitenciare, însă în bugetul de stat nu au făcut niciun demers pentru a suplimenta banii”, a declarat Turcan.

Potrivit liderului interimar al PNL, dacă USR va depune o moțiune simplă pe Justiție, parlamentarii PNL o vor susține. „Nu cred că trebuie să avem orgolii politice. Mă adresez tuturor care ar putea veni să ne susțină moțiunea de cenzură. Avem informații că o treime din PSD sunt îngrijorați de derapajele PSD. Cei care vor să fie pe picior de egalitate cu oamenii cinstiți să vină la moțiune”, a declarat Turcan.

Președintele interimar liberal a mai spus că strângerea semnăturilor pentru eventuala depunere a moțiunii de cenzură va începe după debutul sesiunii parlamentare și că, până acum, nu ar fi fost inițiate discuții cu reprezentanții PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri