PNL Vrancea anunță că îl susține pe Ludovic Orban pentru șefia partidului, cu o zi înainte de vizita lui Florin Cîțu în județ

Data publicării:
ludovic orban vorbeste cu florin citu stând intors cu fata spre el
Premierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban Foto: Inquam Photos / George Călin

Biroul Politic Județean al PNL Vrancea a decis susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. Anunțul vine cu o zi înainte de vizita premierului Florin Cîțu în județ.

Decizia de susținere a lui Orban a fost luată în unanimitate, potrivit unui comunicat de presă al PNL Vrancea.

„Înaintea alegerilor anterioare, PNL Vrancea a fost prima filială liberală din România care și-a anunțat susținerea pentru actualul și viitorul președinte, așa că ne menținem pe aceeași linie de seriozitate și încredere pe care am adoptat-o și până acum”, a spus președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Într-o scrisoare de susținere a candidaturii lui Orban, PNL Vrancea spun că actualul președinte al formațiunii a contribuit la câștigarea alegerilor prezidențiale, a celor europarlamentare, locale și parlamentare, demiterea guvernului PSD prin moțiune de cenzură.

Anunțul vine cu o zi înainte de vizita lui Florin Cîțu în Vrancea. El se va întâlni cu primari, conducerea Instituției Prefectului Vrancea, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și oameni de afaceri din Vrancea.

Cîțu, care este în prezent vicepreședinte PNL, a sugerat că ar putea candida pentru funcția de președinte al partidului la congresul din toamnă.

„Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi în PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc, îmi asum acest risc şi mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să-l plătesc în acel Congres, pentru orice funcţie aş candida acolo”, a spus recent Florin Cîțu, vorbind despre nevoia de asumare pentru ca direcția României să fie cea bună.

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al PNL, premierul a spus că „este prea devreme” să discute despre așa ceva.

„Eu v-am spus doar că în acest moment îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Cu orice cost politic, indiferent care este acela”, le-a precizat el jurnaliștilor.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri