Poliția a amendat PNL Iași, după ședința cu 100 de persoane unde au participat Costel Alexe și Mihai Chirica

Data publicării:
sedinta-pnl-iasi-distantare-fizica-7iasi
Foto: 7iasi.ro

Inspectoratul Județean de Poliție Iași a amendat organizația PNL Iași cu 5.000 de lei, pentru nerespectarea normele stării de alertă la ședința la care au participat, duminică, peste 100 de persoane, inclusiv ministrul Mediului, Costel Alexe, și primarul Mihai Chirica, transmite site-ul 7iasi.

Potrivit publicației, cei mai mulți dintre participanți nu purtau măști de protecție și au fost așezați unul lângă altul, fără respectarea normelor de distanțare fizică. În plus, nu a fost respectat numărul maxim de persoane permis la adunările publice, respectiv 20 de oameni în incintă și 50 de oameni în spații deschise.

„A fost amendat cu 5.000 de lei organizatorul evenimentului, persoana juridică Partidul Național Liberal, reprezentat de o persoană fizică”, a spus, miercuri, Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Liberalii susțineau într-o postare pe rețelele de socializare că toate rigorile legii au fost respectate. Spațiul ar fi fost unul public, mai exact un cort de evenimente, cu o capacitate de 600 de persoane.

Mai mult, PNL Iași susține că participanții au păstrat distanța de 1,5 metri și au purtat măști. La eveniment au participat ministrul Mediului, Costel Alexe, și primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri