Video Politica AUR: scandal, violență și extremism. Liderul partidului, George Simion, a făcut din nou circ în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
george simion scandal in parlament

Partidul AUR a provocat din nou violențe la un protest organizat la Parlament - participanții s-au bătut cu jandarmii și au încercat să forțeze intrarea, îndemnați de organizatorii manifestației. Aceiași simpatizanți AUR l-au agresat pe fostul premier Ludovic Orban, care a povestit în direct la Digi24 că jandarmii l-au scăpat din mijlocul atacatorilor.  Liderul AUR, George Simion a făcut din nou circ în Parlament: a făcut acuzații și a instigat în plen. 

În plenul Parlamentului, George Simion a acuzat, miercuri, membrii Comisiei de sănătate că au votat prin intermediul aplicației WhatsApp. Liderul AUR a cerut retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect de lege.

"Uitați cum încalcă regulamentele. Vi se pare normal să fie votul prin Whatsapp? Ia uite! Incredibil! Nu ați supus ordinea de zi la vot, nu ați supus-o... N-ati supus-o!
Eu pot fi de acord dacă retragem de pe ordinea de zi 145. Retragem de pe ordinea de zi 145, d-le Simonis? Nu?! Dar cum votați? Lăsați-mă să propun retragerea de pe ordinea de zi. (...) Domnule președinte de ședință, ca lumea să înțeleagă. V-am cerut, la începutul acestei ședințe, să intervin. Ați spus că există intervenții din partea liderilor și eu am spus da, vreau să intervin și dumneavoastră mi-ați spus nu, nu puteți interveni. Dacă vreți să ne desfășurăm activitatea normal, lucru cu care suntem de acord, pentru că Legile Educației sunt foarte, foarte importante, vă rugăm respectați-ne și pe noi, cei din Opoziție. Ieri ați convocat o ședință în online, Comisia de sănătate și-a dat votul pe Whatsapp, acolo s-a desfășurat ședința Comisiei de sănătate ori lucrul acesta nu e normal! Dumneavoastră veți spune că s-au încălcat regulamentele. Acum, vreau să fac o propune, domnule Simonis, pentru că nu ați supus ordinea de zi la vot. Ordinea de zi și programul, pentru că ați modificat ordinea de zi. Solicitarea noastră e să retrageți de pe ordinea de zi Proiectul de lege 145 și după aceea vom mai avea încă o solicitare. Vă rugăm să supuneți la vot pentru că nu puteți să ne încălcați chiar așa în picioare", a declarat liderul AUR, George Simion. 

Jandarmeria a anunțat că protestul AUR nu respectă legea. Aceste incidente vin la scurt timp după ce șefa organizației de tineret a partidului AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe. E vorba despre o apropiată a lui George Simion, o tânără care e în prima linie la mitingurile partidului și face parte din galeria echipei CSA Steaua, potrivit informațiilor obținute de Digi24. E a fost dusă la secția de Poliție pentru audieri.

Editor : izabela.zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri