Sari la conținut

Politică cu pumni și picioare, în Maramureş. Un secretar de partid, acuzat de violență

Acuze de violență la adresa unui fost deputat. Nuțu Fonta, în prezent secretar general al UNPR, este acuzat de președintele PRM Borșa, din judeţul Maramureș, că l-a lovit cu pumnul și piciorul. Totul s-ar fi întâmplat marți seara, la o petrecere privată la care cei doi erau invitați. În vreme ce unul vorbește despre o răfuială politică, celălalt se apără și spune că bărbatul, aflat în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a căzut singur. Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

"Răfuială politică. Păi numai răfuială politică, că altceva nimic", e convins Gheorghe Apostol, reclamant şi președintele PRM Borșa, jud. Maramureș.

Acesta și Nuțu Fonta, secretarul general al UNPR la nivel național, participau marți seara la o petrecere privată. Cei doi au stat afară, timp de câteva minute, de vorbă. Discuții de ordin politic, susține Apostol: "La un moment dat zice către mine: „Păcat că ai păr pe cap”. Zic: „Uțule, măcar eu am păr pe cap, dar tu nu ai”. Și în momentul ăla mi-a dat un pumn și un picior în piept și am căzut pe scări. Pe spate. M-am lovit la cap, la coaste."

Momentul a fost surprins și de o cameră de supraveghere montată în zonă.

"Aseară, în jurul orei 20, un bărbat de 60 de ani, din Borşa, a sesizat Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112, că în timp ce se afla la o petrecere privată la un imobil de pe Strada Libertăţii, a fost lovit de un bărbat în vârstă de 54 de ani", a precizat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş. "Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe."

Gheorghe Apostol s-a prezentant la Spitalul din Borșa unde a primit îngrijiri medicale.

"Cu un politraumatism, TCCA minor investigat cu tomografie, fără hematoane sau fracturi, cu contuzie toracică, contuzie abdominală și care a refuzat internarea", a detaliat dr. Remus Sărăsau, medic de urgență la Spitalul Borșa.

Nuțu Fonta, bărbatul acuzat de violență, neagă totul și susține că ar fi vorba, de fapt, despre o înscenare politică.

"- Este adevărat că l-aţi împins ieri pe domnul care a ajuns la spital?
- Nu l-am împins, nu l-am lovit. Nu, a căzut în fund, nu pe scări. A căzut în fund, atât de beat era. Toate duc așa, ca o făcătură!"

De cealaltă parte, Gheorghe Apostol are și o explicație pentru incident. Spune că totul a pornit de la un protocol verbal, din 2016, la nivel de Borșa, între UNPR și PRM, la care s-a renunțat între timp: "Dacă ăștia doi consilieri PRM ar vota la comanda lui (n.r. lui Nuțu Fonta), primarul nu ar mai avea majoritatea în Consiliul Local. (...) Aici e miza și noi nu putem să facem așa ceva!"

Polițiștii continuă acum cercetările și au deschis un dosar penal in rem pentru loviri și alte violențe.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa