Politică cu pumni și picioare, în Maramureş. Un secretar de partid, acuzat de violență

Data actualizării: Data publicării:
bataie Borsa

Acuze de violență la adresa unui fost deputat. Nuțu Fonta, în prezent secretar general al UNPR, este acuzat de președintele PRM Borșa, din judeţul Maramureș, că l-a lovit cu pumnul și piciorul. Totul s-ar fi întâmplat marți seara, la o petrecere privată la care cei doi erau invitați. În vreme ce unul vorbește despre o răfuială politică, celălalt se apără și spune că bărbatul, aflat în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a căzut singur. Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

"Răfuială politică. Păi numai răfuială politică, că altceva nimic", e convins Gheorghe Apostol, reclamant şi președintele PRM Borșa, jud. Maramureș.

Acesta și Nuțu Fonta, secretarul general al UNPR la nivel național, participau marți seara la o petrecere privată. Cei doi au stat afară, timp de câteva minute, de vorbă. Discuții de ordin politic, susține Apostol: "La un moment dat zice către mine: „Păcat că ai păr pe cap”. Zic: „Uțule, măcar eu am păr pe cap, dar tu nu ai”. Și în momentul ăla mi-a dat un pumn și un picior în piept și am căzut pe scări. Pe spate. M-am lovit la cap, la coaste."

Momentul a fost surprins și de o cameră de supraveghere montată în zonă.

"Aseară, în jurul orei 20, un bărbat de 60 de ani, din Borşa, a sesizat Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112, că în timp ce se afla la o petrecere privată la un imobil de pe Strada Libertăţii, a fost lovit de un bărbat în vârstă de 54 de ani", a precizat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş. "Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe."

Gheorghe Apostol s-a prezentant la Spitalul din Borșa unde a primit îngrijiri medicale.

"Cu un politraumatism, TCCA minor investigat cu tomografie, fără hematoane sau fracturi, cu contuzie toracică, contuzie abdominală și care a refuzat internarea", a detaliat dr. Remus Sărăsau, medic de urgență la Spitalul Borșa.

Nuțu Fonta, bărbatul acuzat de violență, neagă totul și susține că ar fi vorba, de fapt, despre o înscenare politică.

"- Este adevărat că l-aţi împins ieri pe domnul care a ajuns la spital?
- Nu l-am împins, nu l-am lovit. Nu, a căzut în fund, nu pe scări. A căzut în fund, atât de beat era. Toate duc așa, ca o făcătură!"

De cealaltă parte, Gheorghe Apostol are și o explicație pentru incident. Spune că totul a pornit de la un protocol verbal, din 2016, la nivel de Borșa, între UNPR și PRM, la care s-a renunțat între timp: "Dacă ăștia doi consilieri PRM ar vota la comanda lui (n.r. lui Nuțu Fonta), primarul nu ar mai avea majoritatea în Consiliul Local. (...) Aici e miza și noi nu putem să facem așa ceva!"

Polițiștii continuă acum cercetările și au deschis un dosar penal in rem pentru loviri și alte violențe.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri