Politicieni în conflict cu tehnocrații

Data publicării:
politicieni

Conflictul Victor Ponta- Raluca Prună este piesa cu cele mai multe acte. Ultima evoluţie: citarea în faţa judecătorilor.

Raluca Prună, ministrul Justiţiei: „Domnia sa m-a acuzat foarte clar într-o postare pe facebook că la mine în birou un primar a venit, i-a dat și numele, a facut trafic de influenţă. De acum înainte, îl invit pe domnul Ponta să probeze tot ceea ce are de spus despre mine în faţa unui judecător independent.”

Lideri social-democraţi au cerut de mai multe ori ca Raluca Prună să fie schimbată din funcţie.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Doamna Prună, care a fost votată de acest Parlament tiranic, pe care nu vrea să-l respecte şi vor să conducă ţara prin Ordonanţă de Urgenţă. Acum i-o cer public, să renunţe la domnul Irimescu şi la doamna Prună.”

Ministrul Agriculturii a fost luat şi el la ţintă de politicieni. Parlamentul a adoptat o moţiune simplă împotriva lui. Şi un vicepremier este în vizorul partidelor.

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE: „Declaraţiile vicepremierului Borc, care a anunţat public că sunt în discuţii cu trei mari firme de automobile. M-aş fi aşteptat ca, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o, să mă întrebe dacă pot să îi dau un sfat. Se pare că le ştie pe toate şi le face pe toate.”

După ce a propus de şase ori moţiune de cenzură, preşedintele PSD a renunţat deocamdată la idee, nu şi la ameninţări.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Avertizăm Guvernul că celelate motive de nemulţumire, din păcate, au rămas în picioare, şi anume: absorbţia zero la fonduri europene, situaţia din agricultură, situaţia din sănătate, situaţia din educaţie.”

Şi de pe partea dreaptă a politicii apar critici legate de lipsa de randament la atragerea banilor europeni.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „Ratează în fiecare zi şi continuu, iar ceea ce noi toţi simţim şi se vede foarte bine este rateul din absorbţia fondurilor europene.”

Nici şeful Internelor nu este mai bine văzut.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „Asta îl va compromite pe Cioloş până la urma: stai cu plagiatorul Tobă la dreapta ta, în şedintele de Guvern.”

În cele nouă luni la Palatul Victoria, premierul tehnocrat a schimbat din funcţie nouă miniştri. Dacian Cioloş a anunţat că va renunţa doar la cei de care este el nemulţumit, nu politicienii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri