Politico: „Referendumul din România, un exercițiu nerușinat de oportunism politic”

Data publicării:
161119_mars_lgbt_dumnezeu_05_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Politico critică decizia autorităților române de a organiza un referendum pentru redefinirea familiei și numește această mutare „o încercare de a-i face pe votanți să uite eșecurile guvernării”.

161119_mars_lgbt_dumnezeu_05_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Politio atenționează că organizarea referendumului este doar o tentativă de a distrage atenția opiniei publice de la „problemele presante ale țării cu corupția”.

„Votanții vor fi chemați la urme pentru un referendum de modificare a Constituției, pentru a restrânge definiția de familie la una bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. În realitate, inițiativa - lansată în 2015 de o coaliție de ONG-uri sprijinite de Biserica Ortodoxă, este o tactică periculoasă de diversiune”, scrie Politico.

Publicația avertizează că restrângerea noțiunii de familie va afecta și alte familii „netradiționale”: părinții care își cresc singuri copiii, cuplurile de același sex, bunicii care își cresc nepoții:

„Acesta nu este însă singurul motiv de îngrijorare. Guvernul speră ca această campanie care divizează, rănește și este anti-familie să distragă atenția publicului de la nemulțumirile privind guvernarea. Poate că nu este vorba aici despre corupție în sensul financiar, dar acțiunile guvernului sunt cu certitudine corupte moral”.

Politico atrage atenția și că referendumul nu va avea niciun avantaj, întrucât drepturile cuplurilor de sex diferit vor rămâne aceleași, în timp ce alte tipuri de familie nu se vor mai bucura de aceeași protecție constituțională: „Este contrar valorilor de demnitate și egalitate promovate de Uniunea Europeană să le ceri oamenilor să îngrădească drepturile altor cetățeni”.

Publicația mai notează că o parte dintre cetățeni și mai multe ONG-uri cer boicotarea referendumului prin neparticipare la vot: „Asta ar arăta fix ce este acest referendum: un exercițiu nerușinat de oportunism politic”, adăugând că organizarea referendumului în două zile, o practică neobișnuită, este o „strategie cinică”.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri