Ponta anunță că votează moțiunea de cenzură. Ludovic Orban: ”De ce să fim pesimiști? Să fim optimiști”

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta susinea motunea de cenzura
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat luni că, dacă premierul Viorica Dăncilă nu va veni până miercuri în Parlament cu un guvern restructurat, parlamentarii formaţiunii sale vor vota moţiunea de cenzură. 

"Aşteptăm ca miercuri doamna Dăncilă să vină cu formula de restructurare a Guvernului. Dacă nu vine miercuri - şi practic suntem în situaţia în care în plus faţă de Ministerul Mediului, al Energiei, Relaţia cu Parlamentul, Ministerul de Interne, cred că miercuri sau joi nu o să mai avem nici ministru al Educaţiei, atunci e foarte clar că nu avem nicio altă variantă, am făcut tot ceea ce ţinea de noi, să încercăm să găsim o soluţie raţională - vom vota toţi parlamentarii PRO România moţiunea de cenzură pe care sper să o depună cei de la PNL şi USR", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

”La ora actuală există un text al moțiunii de cenzură, care a fost convenit cu cei de la USR, PMP și UDMR. Acest text a fost transmis și către celelalte două formațiuni politice: ALDE și Pro România, așteptăm observațiile acestor două formațiuni pe textul moțiunii de cenzură. Din punctul nostru de vedere, Partidul Național Liberal este pregătit să depună moțiunea de cenzură cât mai rapid posibil dar, repet, ne menținem această condiție de a atrage alături de noi în susținerea acestei moțiuni pe toți parlamentarii formațiunilor politice, care nu susțin Guvernul și că ne menținem obiectivul de a strânge 233 de semnături pentru susținerea moțiunii pentru a avea garanția că moțiunea va fi încununată de succes. Săptămâna aceasta vom avea întâlniri, în continuare, cu toți partenerii, cu toți contribuabilii la această moțiune de cenzură și sunt convins că până la finele săptămânii vom avea rezultate pe care să le anunțăm public privitor la textul moțiunii, privitor la momentul depunerii moțiunii de cenzură. Nu în ultimul rând, vă reamintesc că pe lângă decizia fiecărei formațiuni sau grup parlamentar de a susține moțiunea de cenzură va fi necesară o pregătire foarte atentă a momentului depunerii moțiunii de cenzură și mai ales al zilei în care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură pentru că aici este necesară mobilizarea a șase formațiuni politice pentru a nu avea absenți dintre semnatarii moțiunii de cenzură, pentru că orice absență poate să pună în pericol reușita la această moțiune de cenzură”, a declarat și președintele PNL, Ludovic Orban. 

Întrebat dacă se va reuși depunerea moțiunii de cenzură înainte de alegerile prezidențiale, Ludovic Orban a răspuns. ”De ce să fim pesimiști? Să fim optimiști, să avem încredere. Obiectivul nostru este să adunăm 233 de semnături”.

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri