Ponta: Busuioc primea informări de la servicii şi acte pentru negocierea cu UDMR

Data publicării:
mihai busuioc govro

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat că Guvernul în ultima perioadă a fost condus de Liviu Dragnea şi de fostul secretar general al Executivului, Mihai Busuioc, care era „un personaj cheie”, în condiţiile în care la el ajungeau toate documentele pe care ar fi trebuit să le primească premierul Sorin Grindeanu, de la informările de la servicii, până la cele care ţineau de negocierea cu UDMR.

„Într-o ţară normală, premierul este cel care conduce Guvernul. Într-o ţară anormală, aşa cum a fost România în ultima perioadă, în loc premierul să conducă Guvernul, acum, în ultima perioadă conducea domnul Dragnea Guvernul cu secretarul general, domnul Busuioc. Un personaj pe care nu îl cunoaşteţi foarte bine, care s-a dovedit în ultimele zile că, de fapt, era cheia şi cu doamna Sevil Shhaideh care ţinea banii”, a afirmat secretarul general al Guvernului la un post de televiziune, citat de News.ro.

Deputatul a susţinut că ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, voia să dea primarilor şi parlamentarilor bani prin PNDL, în schimbul votului la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„Toţi banii de investiţii ai României şi fondurile europene au fost alocaţi doamnei ministru Sevil Shhaideh, care până pe 16 iunie nu a semnat niciun contract, nu a făcut nicio investiţie, după care vineri, pe 16 iunie, după ce şi-a dat demisia, a anunţat că se pregăteşte să dea bani la oameni, la parlamentari, la primari, ceea ce e anormal. PNDL e foarte bun, dar nu foloseşti banii de la programul respectiv pentru voturi la moţiune împotriva propriului Guvern”, a completat Victor Ponta.

Secretarul general al Guvernului a susţinut că „domnul Busuioc nu era doar cel care controla ce făcea domnul Grindeanu, era cel la care veneau toate documentele care ar fi trebuit să vină la primul-ministru, de la informările de la serviciile de informaţii până la documente care ţineau de alte ministere, până la documente care ţineau de negocierea cu UDMR de exemplu”.

„Avea o listă acolo cu ce să dea el la UDMR sau la alte partide”, a conchis Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri