Ponta: Centenarul este un moment festiv. Viktor Orban ar fi trebuit să tacă

Data publicării:
160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta spune că premierul ungar Viktor Orban „ar fi trebuit să tacă” atunci când a spus că pentru maghiari, Anul Centenarului nu este un moment festiv. Ponta mai spune că dacă România ar fi avut astăzi „conducători care să inspire respect”, acesta nu şi-ar permite „să jignească”.

160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, un an de mândrie şi bucurie, iar premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă (dacă nu putea să se exprime respectuos şi politicos), dar şi un moment în care trebuie să vedem diferenţa uriaşa între liderii politici naţionali pe care poporul român îi avea în 1918 şi gaşcă de hoţi analfabeţi care ne conduce în 2018!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Ponta susţine că, dacă am fi avut astăzi „conducători care să inspire respect”, premierul ungar nu şi-ar permite să ne jignească.

Dacă România ar avea azi conducători care să inspire respect, cu siguranţă că Viktor Orban nu şi-ar permite să ne jignească la noi acasă. Ştie însă că omologii săi de la Bucureşti îl văd azi că pe un model şi că sunt dispuşi să vândă pentru bani şi interes personal tot ceea ce s-a obţinut într-o sută de ani!”, a adăugat Ponta.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, judeţul Harghita, că România a intrat acum 100 de ani în epoca modernă, dar pentru maghiari asta nu reprezintă „un moment festiv” şi că de 100 de ani România nu ştie ce să facă în privinţa celor 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există.

„Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (...) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat Orban.

El a adăugat că „de o sută de ani, România modernă nu ştie ce să facă în privinţa stării de fapt că aici trăiesc 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există”, conform MTI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri