Ponta: Dragnea a apelat la Maior şi Coldea pentru a ajunge ministru de Interne. Ce le-a promis şi cum a reacţionat directorul SRI

Data actualizării: Data publicării:
ponta dragnea FB

Fostul preşedinte al PSD susţine că actualul lider al partidului ar fi apelat la şefii SRI pentru a fi numit ministru de Interne în Guvernul USL din 2012, însă a fost refuzat. Totodată, Ponta susţine că George Maior nu s-a implicat în conturarea Executivului pe care l-a condus şi mai arată că Dragnea l-a rugat să o numească pe Kovesi la şefia DNA. Nu în ultimul rând, Victor Ponta anunţă noi dezvăluiri.

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fostul şef al SRI, George Maior, a fost prezent la o discuţie despre formarea Guvernului USL din 2012, Victor Ponta a revenit pe Facebook, negând vehement acest lucru. Mai mult, Ponta a furnizat "lista" celor prezenţi în casa de la Cornu a socrului său, Ilie Sârbu: "Crin Antonescu, Edi Helvig (Secretar General al PNL), Daniel Constantin ( președinte PC ) și Liviu Dragnea. La discuții au mai asistat Ilie Sârbu și la un moment dat a venit și Sebastian Ghiță (prieten și cu mine și cu Liviu Dragnea la acel moment)! Soția și soacră mea erau în aceeași locație dar nu au stat la discuțiile noastre!".

Mai mult, fostul premier şi preşedinte al PSD susţine că Liviu Dragnea şi-a dorit postul de ministru de Interne, că refuzul lui Ponta l-a supărat şi că, în acest context, ar fi apelat la şefii SRI de la acel moment, George Maior şi Florian Coldea. Potrivit lui Victor Ponta, Dragnea le-ar fi cerut acestora sprijinul şi chiar s-ar fi angajat că în schimbul numirii "el va face acolo tot ce vrea SRI". A fost, însă, refuzat şi de cei doi.

Victor Ponta: "Nu a fost prezent nici George Maior (despre care știu că în acel weekend era la Neptun) nici altcineva în afară de cei menționați mai sus ! Liviu Dragnea a stat toată ziua și a plecat ultimul de la mine! Era foarte supărat că nu am fost de acord să fie Ministru de Interne și că i-am cerut să rămână la Partid să îl organizeze pentru alegerile locale și generale din acel an (nu mă gândeam în acel moment că va fi și Referendum)! Dragnea l-a sunat pe George Maior (cred că și pe Florin Coldea) să îl roage să mă convingă pe mine că el e cel mai bun la Ministerul de Interne - și a promis că dacă îl sprijină el va face acolo tot ce vrea SRI ! Maior i-a explicat că nu se bagă peste alegerile mele, că Parlamentul și Băsescu vor aproba ce propun eu și să aibă răbdare!

L-am propus pe Ioan Rus pentru această funcție. Ulterior la CEX Psd Liviu Dragnea a vorbit cu Radu Mazăre să ceară schimbarea lui Rus chiar Dragnea / Radu Mazăre a făcut această propunere dar eu am obținut majoritea la vot și a rămas cum am propus ( motiv pentru care mă urăște Dragnea și acum)!"

În acest context, Victor Ponta mai scrie că dezvăluirile sale nu se vor opri aici: "l-am avertizat pe Dragnea Mincinosul că de câte ori el spune o minciună despre mine eu spun 5 adevăruri despre el! Așa că mâine urmează un nou lucru!".

"S-a rugat Dragnea de noi să o punem pe Kovesi că îi rezolva dosarul Referendumului și pe Alina Bica - pentru că îl ajută pe Ioan Nicolae!"

Postarea lui Victor Ponta a atras numeroase comentarii, fostul premier răspunzând la unele dintre ele.

Întrebat fiind de ce nu l-a numit pe Liviu Dragnea ministru de Interne, răspunsul lui Ponta a fost unul cu trimitere la afacerile Tel Drum, companie intrată deja în vizorul DNA: "Pentru că este un hoț care folosește funcțiile pentru banii și puterea lui! Regret că l-am numit la MDRAP pentru că așa a făcut bani la Teldrum și i-a cumpărat pe baronii locali", a fost reacţia lui Ponta.

O altă întrebare adresată lui Victor Ponta în secţiunea comentarii vizează episodul "Pivniceru". Potrivit lui Liviu Dragnea, în 2013, Ponta ar fi venit în biroul lui Crin Antonescu şi ar fi arătat o hârtie cu nominalizările pentru conducerea DNA, DIICOT şi Parchetului General - Laura Codruţa Kovesi, Alina Bica, respectiv Tiberiu Niţu. Ministrul de atunci al Justiţiei, Mona Pivniceru, s-ar fi opus, susţine Dragnea, şi ar fi ameninţat chiar cu demisia în caz că vor fi acceptate. Întrebat dacă este adevărat, reacţia lui Victor Ponta a fost următoarea:

"Nuuuuu! O să vă povestesc și mâine cum s-a rugat Dragnea de noi să o punem pe Kovesi că îi rezolva dosarul Referendumului și pe Alina Bica - pentru că îl ajută pe Ioan Nicolae! Răbdare că va spun tot!".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri