Ponta: Grindeanu a vorbit ca un premier

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta

Fostul premier Victor Ponta apreciază declarațiile prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu Cabinetul său și spune că Executivul nu trebuie sabotat „pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la Consiliul Județean Teleorman”, potrivit Agerpres.

Sorin Grindeanu a vorbit ca un prim-ministru - era și timpul! Guvernul este cel care ia 90% din măsurile care afectează direct viața de zi cu zi a fiecărui cetățean din România / președintele, Parlamentul, partidele politice fac 90% politică - și prin activitatea lor pot ajuta sau sabota Guvernul (implicit viața fiecărui român).

Guvernul Grindeanu este departe de a fi un guvern perfect - face destule greșeli (din cauza lipsei de experiență sau de profesionalism, a presiunii politice de la Cotroceni sau K10, din cauza abuzurilor unor instituții extraguvernamentale și din cauza lipsei de capacitate instituțională). Dar să îl sabotezi zi de zi doar pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la Consiliul Județean Teleorman este o greșeală fatală - și împotriva PSD și împotriva intereselor României. Acest lucru e valabil pentru președintele țării, pentru cel al PSD sau liderii parlamentari.

Sper ca această precizare făcută de Sorin Grindeanu (mai decent și mai cuminte decât ar fi meritat cei "cărora le fuge pământul de sub picioare") să fie suficientă pentru moment. Pentru PSD și pentru România succesul acestui Guvern este esențial - ambițiile și frustrările personale sunt importante doar pentru ei înșiși și Camarila lor!”, a scris Ponta miercuri pe Facebook.

El subliniază că Opoziția politică și presa au dreptul și obligația să critice Guvenul.

Dacă vrei să ai eficiență guvernamentală, acest lucru se poate obține doar prin autoritatea acceptată și respectată a premierului - nu vreau să vă aduc aminte și nici să repetăm experiența tristă a Guvernului "Boc" când toți știam că adevăratul prim-ministru nu era la Palatul Victoria”, arată fostul premier.

El mai spune că o remaniere este necesară, arătând că sunt miniștri care nu performează.

O remaniere trebuie făcută - dar este esențial de stabilit cine este remaniat, când, din ce motiv, cu cine este înlocuit și mai ales cine are inițiativa de a propune președintelui aceste înlocuiri! În funcție de respectarea acestor 5 criterii poate fi o remaniere de succes sau o nouă gaură dată în barca guvernării (folosesc termenul de "barcă" în speranța că înțeleg clar și "pescarii" faimoși ai țării!). Sunt miniștri care evident nu performează - calitatea lor intelectuală și profesională nu depășeste pe aceea unui mărunt funcționar județean. Au ajuns în Guvern doar pe baza unor criterii subiective de obediența și dependența personală față de conducerea PSD - în practica sunt total incapabili să se ridice la nivelul așteptărilor”, a adăugat Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri