Ponta îşi menţine declaraţiile în privinţa condamnării lui Năstase: „Este o realitate. Nu am voie să spun realităţi?”

Data publicării:
ponta nastase 1

„Procesele penale împotriva lui Adrian Năstase au pornit imediat după alegerile pierdute în 2004, conduse de Morar şi Macovei, iar scopul lui Traian Băsescu şi al clicii lui a fost distrugerea omului politic Adrian Năstase. Este o realitate. Nu am voie să spun realităţi, pe care cei mai mulţi oameni le gândesc? Sunt obligat să spun lucrurile astea”, a afirmat Victor Ponta, într-o emisiune televizată, citat de Mediafax.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat atunci că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

CSM a sesizat Inspecția Judiciară pentru a analiza declarațiile premierului Victor Ponta.

Ulterior, la Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, şefii justiţiei au dat explicaţii despre situaţia magistraţilor atacaţi în declaraţiile publice ale premierului Victor Ponta.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat că la întâlnirea de la ambasada SUA, un diplomat american a ținut să sublinieze că în Statele Unite politicienii nu comentează deciziile pe care le iau instanțele judecătorești. Afirmația era o aluzie la comentariul făcut de premierul Victor Ponta în cazul dosarului lui Adrian Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri