Ponta: La K2 ne întâlneam urmatorii oameni: eu, Dragnea, Oprea, Ghiţă, Maior, Coldea

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015

În timpul guvernării USL, actualul lider al PSD s-a arătat foarte interesat de numirile făcute la vârful DNA şi DIICOT, afirmă Victor Ponta într-un interviu pentru stiripesurse.ro. Din spusele acestuia, mai rezultă şi că succesorul său la şefia partidului se întâlnea cu foştii şefi ai SRI la una din vilele de protocol ale serviciului.

"Vine luna februarie. I-am zis doamnei Mona Pivniceru să se pregătească. Ştiu că am şi vorbit pe cine să punem, dar  nu mai ştiu pe cine voia Crin. I-am spus să vină cu propuneri, că doamna Pivniceru pleacă. Vine Liviu, care e mai bun politician ca mine, şi spune: Dacă tot pleacă doamna Pivniceru, hai să rezolve cu procurorii. O să o înjure, dar va sta nouă ani la CCR", a declarat Victor Ponta, într-un interviu acordat ştiripesurse.ro.

În acest context, fostul premier PSD a adăugat că, după ce "doamna Pivniceru ne-a spus că nu mai face propuneri", "ne-am întâlnit la K2 pentru că acolo ne întâlneam următorii oameni: eu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Sebastian Ghiţă, domnul Maior, domnul Coldea".

Ponta a mai afirmat că "Alina Bica a fost susținută de Liviu Dragnea" pentru şefia DIICOT.

Fostul lider al PSD a insistat şi cu această ocazie asupra interesului lui Liviu Dragnea, din perioada USL, în numirea şefilor de la DIICOT şi DNA, subliniind totodată că  Dragnea şi Coldea "erau foarte buni prieteni, cum eram şi eu cu Maior".

Preşedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat recent, după audierea fostului şef al Serviciului, George Maior, că acesta a confirmat faptul că mai multe persoane din conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea din partidele politice şi persoane din Guvern au participat la petreceri sau evenimente oficiale în sediile SRI, printre care Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea, Victor Ponta şi judecătoarea Livia Stanciu. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri