Ponta, noi atacuri la adresa lui Dragnea. Vorbește despre oameni care „aşteaptă momentul să te înjunghie pe la spate”

Data publicării:
victor ponta
Foto: Facebook / Victor Ponta

Primul congres al partidului Pro România a fost prilej de aluzii, critici şi atacuri directe la adresa lui Liviu Dragnea. În discursul său, Victor Ponta a spus că PSD a ajuns un „instrument politic care împarte funcţii şi avantaje”. Fondatorul Pro România a fost preşedintele PSD timp de 5 ani. Ruptura de social-democraţi s-a produs în 2017, în urma unui conflict cu Liviu Dragnea.

Victor Ponta, fondator Pro România: „Nu am pus procedură de excludere pentru că avem toți și experiență și tendința de a exclude pe cei care nu ne plac, pe cei care nu-s de acord cu șeful. E un mesaj pe care cei care vor să îl audă îl vor auzi.

Pentru reuşita unui demers politic formula e extrem de simplă. Îţi trebuie oameni de valoare şi competenţi, nu obedienţi, nu yesmeni, nu prieteni din zona, din oraşul, din şcoala ta, ci pur şi simplu oameni pe care îi recomandă competenţa şi succesul pe care l-au avut în domeniul respectiv. În al doilea rând îţi trebuie proiecte de construcţie pe termen lung. Poţi să câştigi alegeri doar fiind contra sau spunând jos X, după care, şi aţi văzut în România, vine a doua zi: l-ai dat jos pe X, OK, fă tu acum. A, nu, eu am ştiut să-l dau jos, eu nu ştiu ce să fac mai departe.

Ştiu foarte bine cât de important este de cine de înconjori când porneşti la un drum. Ştiu foarte bine şi cunosc pe pielea mea să crezi că ai alături de tine oameni care gândesc la fel, care îţi vor binele şi de fapt doar aşteaptă momentul să te vândă sau să te înjunghie pe la spate.

Pro România nu oferă funcţii, poziţii, secretare, maşini, deplasări şi e important să vedeţi cine vine alături de Pro România când nu sunt aceste lucruri de împărţit. Partidele în care şi noi am activat şi celelalte s-au transformat în simple instrumente politice de împărţit funcţii, poziţii şi avantaje

un lider adevărat este o protecţie pentru echipă şi nu îşi foloseşte echipa sau partidul ca scut pentru el şi am spus că atunci când tu ca lider eşti o problemă pentru echipă trebuie să te dai deoparte şi să încerci să ajuţi din orice altă poziţie, cea mai importantă poziţie e cea de membru acea echipă să câştige.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri