Ponta: Nu ştiam de modificările Codului Penal, eram la Johannesburg. Băsescu, acum 3 zile: O să spună că era la Johannesburg

Data publicării:
victor ponta la km 0 digi24

Referitor la modificările la Codul Penal. Am discutat cu Zgonea, să aflu și eu, după cum știți am fost la Johannesburg. Nu știam exact ce s-a întâmplat. Lucrurile sunt foarte clare. Toate legile au fost discutate în comitetul liderilor de grupuri, au participat toți, au decis includerea pe ordinea de zi a acestor proiecte. Cred că Parlamentul trebuie să aibă dreptul de a legifera, dar pe astfel de legi e necesară o consultare aprofundată cu Ministerul Justiției, care nu a existat, cu CSM, cu Înalta Curte, cu ANI, trebuie informată CE pentru a vedea dacă aceste modificări propuse încalcă obligațiile noastre. Acest lucru se va face în viitor”, a explicat el.

„A fost programată această grea lovitură pentru statul de drept într-o zi în care prim-ministrul nu se afla în ţară şi a şi făcut declaraţie că niciun hoţ să nu scape. Se vede stilul premierului de a spune că nu ştie; au ştiut foarte bine şi el şi Crin Antonescu despre modificările la Codul Penal, măcar Crin Antonescu a argumentat de ce. Nu e obligatoriu să-i respingi argumentaţia şi n-aş vrea să spuneţi: „Ia uite, preşedintele l-a lăudat pe Antonescu!” Nu, dar l-am văzut la televizor cu ochii mei spunând că asta crede dânsul. În schimb, premierul, în stil absolut personal, de neasumare a răspunderii, s-a aflat întâmplător la Johannesburg, astăzi. Şi tot astăzi, coincidenţă, atâtea legi în Parlament. (Premierul – n.r.) o să spună: „Eram la Johannesburg în timp ce preşedintele nu-i de acord cu Codul Penal”. Nu ştiţi că el e nevinovat întotdeauna?”, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri