Ponta, prima pagină în Politico şi titlu care trimite la mişcarea lui Macron

Data actualizării: Data publicării:
Ponta Politico

La capătul unei serii de dezvăluiri despre formarea guvernării USL, numirea procurorilor-şefi şi relaţiile dintre liderii PSD şi foştii şefi ai SRI, Victor Ponta vorbeşte de planurile sale de viitor într-un articol publicat de Politico.eu în deschidere, titlul făcând trimitere la proiectul electoral al liderului de la Élisée.

Ca politician eşti responsabil pentru lucruri pe care nu le-ai făcut direct, dar şi beneficiar al unor asemenea situaţii.

Sau: preşedintele Emmanuel Macron vine cu o viziune care nu este doar îndreptată împotriva a ceva, ci este despre cum vrea el să schimbe Franţa şi Europa. Cred că şi România are nevoie de aşa ceva.

Sau: Pro România este un partid fondat cu fostul vicepreşedinte al ALDE, Daniel Constantin, şi vine în întâmpinarea unui segment uriaş de electorat, pro-european, progresist, social-liberal, neglijat de PSD şi dezamăgit de PNL.

Sau: Fostul prim-ministru consideră că social-democraţii, foştii săi colegi, nu mai au energie şi nici viziunea necesară pentru o Uniune Europeană reformată.

Toate aceste lucruri, spuse de Victor Ponta sau despre Victor Ponta, au apărut într-un articol publicat de Politico.eu, în deschiderea site-ului.

Aflat la Bruxelles pentru conferinţa Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor din Europa, Victor Ponta susţine că Pro România va avea candidaţi la europarlamentarele din 2019. Nu în ultimul rând, este citat de Politico spunând că în Europa s-a încheiat un ciclu, iar în lipsa unor reforme în următoarea legislatură vor apărea şi mai multe voturi anti-europene, şi mai mulţi rebeli precum Polonia, Ungaria şi, mai recent, România.

Articolul conţine şi opinia analistului Radu Magdin, fost consilier onorific al premierului Ponta. Potrivit lui Magdin, acesta din urmă este principala contrapondere la liderul PSD, Liviu Dragnea, iar Pro România şi-ar putea găsi o nişă undeva între patriotism şi deschiderea către lume.

"<<Polarizarea dintre cei doi îl ajută pe Victor Ponta>>, consideră Radu Magdin. Provocarea pentru Ponta va fi să obţină sprijin financiar din partea sectorului privat și să atragă publicul, într-un peisaj politic schimbător, pe care Magdin l-a descris drept <<un referendum negativ asupra lui Dragnea și care îl va înlocui>>", mai notează Politico.

Victor Ponta a avut în ultima vreme numeroase ieşiri critice la adresa liderului PSd şi a modului în care este condus partidul. Totul a culminat săptămâna trecută (detalii AICI, AICI, AICI şi AICI). Marţi, 20 martie, instanţa supremă este aşteptată să se pronunţe în dosarul Rovinari-Turceni, în care Victor Ponta e judecat alături de Dan Şova şi alţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri