Ponta: Proiectele cu China sunt de 6 miliarde de euro, investiţii în energie şi infrastructură

Data publicării:
ponta china FB-1

"Proiectele pe care le avem în derulare sunt proiecte de investiţii în energie şi infrastructură, cumulate, de peste 6 miliarde de euro, care înseamnă locuri de muncă, înseamnă independenţă energetică pentru România şi înseamnă posibilitatea de a completa ceea ce primim din fonduri europene şi din fonduri bugetare pentru îmbunătăţirea infrastructurii. Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au parteneriat strategic cu China. Dacă noi reuşim să avem investiţii, să creăm locuri de muncă, să fim independenţi energetic, este un lucru important şi mi-aş dori ca relaţiile noastre economice cu alte ţări din afara Uniunii Europene să ne ajute în egală măsură în dezvoltarea economică, cu atât mai mult cu cât România susţine şi crede că sunt necesare noi sancţiuni economice împotriva Federaţiei Ruse pentru încălcarea dreptului internaţional şi implicarea în criza din estul Ucrainei", le-a spus Ponta, joi, miniştrilor prezenţi la şedinţa Executivului.

Şeful Executivului a precizat că, în acest context, pentru ca România să poată continua creşterea economică, este necesar ca pentru producătorii români, pentru economia românească, să se găsească noi pieţe de desfacere şi noi surse de investiţii.

PremierulVictor Ponta s-a aflat, în perioada 30 august - 3 septembrie, într-o vizită oficială înChina, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri