Ponta propune semnături pentru susținerea guvernului, ca la moțiune: „Dacă mai au nevoie de noi, discutăm”. Răspunsul lui Orban

Data publicării:
colaj ponta orban

Președintele Pro România, Victor Ponta, îi sugerează președintelui PNL, Ludovic Orban, să „dea drumul la listă” și să strângă semnături pentru susținerea guvernului, la fel cum a făcut la moțiunea de cenzură. Pro România nu a luat încă o decizie privind susținerea guvernului, a adăugat el.

„Nu cred că de mine depindeau, sunt cinci partide de dreapta. De-asta am și amânat discuția o săptămână. În primul rând ar trebui să se înțeleagă ei cinci.I-am spus: De ce nu faceți, domnule Orban, cum ați făcut la moțiune? Dați drumul la listă și vedeți câte semnături sunt. Dacă mai au nevoie doar de semnăturile noastre, discutăm”, a spus Victor Ponta, după întâlnirea cu Ludovic Orban.

Președintele PNL spune că formațiunea pe care o coduce are discuții oficiale cu reprezentanții partidelor parlamentare.

„Exact ca la moțiunea de cenzură, este necesară participarea tuturor partenerilor pentru a garanta 100% învestirea guvernului. Voi face tot ce este necesar, voi arăta întreaga deschidere și disponibilitate la dialog și la înțelegere. Dacă unul dintre partenerii care au contribuit la moțiune ar ajunge să ia o decizie să nu sprijine guvernul, deși eu nu pot să-mi imaginez o asemenea situație – repet, a nu învesti guvernul înseamnă menținerea la putere a guvernului demis Dăncilă”, a spus Ludovic Orban.

Dacă acest lucru se va întâmpla totuși, PNL va continua negocierile cu parlamentari independenți, cu parlamentari ALDE și cu parlamentari din PSD „care înțeleg necesitatea învestirii unui nou guvern”, a spus Orban.

În ceea ce privește lista cu semnături, sugerată de Ponta, președintele PNL a spus: „Vă dați seama că noi purtăm discuții oficiale cu reprezentanți autorizați ai conducerii formațiunilor politice care nunt partenere. Eu nu pot să le cer, dacă există o decizie politică din partea partenerilor noștri de a susține guvernul eu nu pot să le cer să semenze. Dacă decizia politică este de a susține guvernul, eu am încrederea că se va vota învestirea guvenului. Nu mai suntem în situația votului de la moțiune”.

„Suntem într-o situație diferită. Nu mai avem timp să convingem oameni. Suntem obligați să venim în 10 zile cu lista guvernului și programul de guvernare”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri