Ponta și Dragnea au discutat „ca doi prieteni vechi”

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta liviu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că nu există nicio ruptură în partidul pe care îl conduce, că relația cu premierul Sorin Grindeanu este „foarte bună” și că orice informații contrare ar fi „minciuni”, răspândite de puținii „infiltrați” în formațiunea social-democrată. Cât despre discuția cu ex-premierul Victor Ponta, Dragnea a spus că au discutat „ca doi prieteni vechi”.

victor ponta liviu dragnea facebook dragnea 31 07 2015

„Văd şi eu la televizor, că nici noi nu suntem copii şi vedem cum tot apar informaţii despre ruptura din PSD. Am ajuns la concluzia că trebuie să ieşim de două, trei ori pe săptămână împreună pentru a arăta că nu este nicio ruptură între noi. Nu există nicio ruptură între mine şi domnul Grindeanu, între partid şi Guvern”, a declarat Dragnea.

Acesta a ținut să sublinieze că relația cu Sorin Grindeanu este „foarte bună”. „Vorbim în fiecare zi. Mai avem puțin și ne întâlnim chiar în fiecare zi”, a spus șeful PSD.

Întrebat despre o eventuală propunere de excludere din partid a primarului municipiului Iași, Mihai Chirica, Dragnea a spus că nu vrea să pună această problemă la viitoarea ședință a Comitetului Executiv, pe motiv că decizia aparține filialei din care contestatarul face parte.

Cât despre discuția cu Victor Ponta, președintele PSD a refuzat să dea detalii, oferind un răspuns diplomatic la întrebarea „Ce ați discutat cu fostul premier?”: „Câte în lună şi în stele. Am discutat ca doi prieteni vechi. Victor Ponta nu este în afara partidului, ca să mă duc la el ca la tarabă ca să îi fac o ofertă. Unii încearcă să inducă ideea că în PSD este o ruptură şi tocmai de aceea colegii din teritoriu au simţit nevoia să facem acest Comitet Executiv pentru a ne reafirma sprijinul pentru Guvern (...). Poate sunt colegi de-ai mei care văzând la televizor aceste informaţii încep şi ei să creadă, pentru că o minciună repetată de multe ori tinde să devină adevăr”.

Întrebat dacă ia în considerare, în actuala conjunctură, să ceară Comitetului Executiv o reconfirmare, Dragnea a răspuns: „Eu nu de la CEx vreau să cer o reconfirmare. Dacă va fi nevoie, o să o fac în alt cadru”.

Luni, fostul premier a avut o întâlnire cu actualul șef al Executivului, Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Ulterior, Victor Ponta a precizat că nu își dorește să preia portofoliul Justiției, așa cum vehiculaseră unele surse politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri