Ponta vrea schimbarea regulamentului deputaților, pentru înlocuirea lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta
Foto: Facebook / Victor Ponta

Deputatul Victor Ponta propune schimbarea regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât președintele acestui for să poată fi demis dacă o treime dintre deputați doresc acest lucru.

În prezent, președintele Camerei Deputaților poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus.

El a spus că va discuta schimbara regulamentului și cu parlamentari social-democrați, pentru că, în opinia sa, sunt mulți deputați anti-Dragnea.

Potrivit lui Ponta, mai e nevoie de votul a 10-15 deputați din PSD pentru a avea majoritatea necesară schimbării regulamentului.

E foarte posibil în contextul actual să obținem majoritatea. Există o majoritate anti-Dragnea și trebuie să pornim de aici”, a spus Ponta.

Fostul premier mai propune ca la conducerea Camerei Deputaților să fie numit un parlamentar din PSD sau care este acceptat de toată lumea, inclusiv de PSD.

Nu putem să mai lăsăm Camera Deputaților să fie locul unde se blochează legi pe criterii personale, se vând funcții, se vând săli - dovada că noi tot nu avem sală”, a spus Victor Ponta, în prezent președinte al formațiunii Pro România.

„După ce Dragnea pierde această poziție din care manipulează legile, dă funcții, scoate funcții, obține voturi, după aceea poți să mergi pasul următor, spre partea de guvern și după aceea spre partid. Eu le-am și scris pașii și le-am spus: nu încercați la partid pentru că acolo Dragnea, cât timp are Guvernul și Parlamentul, va cumpăra susținere. Cei din CEx care au votat cu Dragnea primesc funcții ori în Guvern, ori în Parlament. Cred că au primit funcții cei care s-au răzgândit. Au primit funcții și avantaje de la Guv și de la Parlament”, a mai spus Victor Ponta.

Declarațiile sale vin după ce liberalii au anunțat că vor discuta despre declanşarea procedurii de destituire a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Gigel Ştirbu, deputat PNL, spune că iniţiativa este şi un test pentru a verifica „dacă cei 50 de parlamentari PSD de care vorbeau Stănescu, Firea și Țuțuianu se gândesc într-adevăr la binele României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri