Portofoliul României la CE. Victor Ponta: „Important e să moară capra românească, că nu este susținută de domnul Băsescu”

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 3

Victor Ponta a declarat că „România are o poziție coordonată și clară, în interes național, și anume al consolidării flancului estic al NATO, al prezenței permanente din punct de vedere militar și al asigurărilor pentru Republica Moldova”, acest caz fiind unul fericit, „care vine după un caz nefericit”.

Începe SUMMITUL NATO. Sunt aşteptate decizii majore în contextul conflictelor din Ucraina, Irak, Siria, Afganistan şi Libia

România a obținut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere cel mai important, după care – tot din România – aseară domnul Băsescu a contestat, liderii opoziției au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra românească, că nu este susținută de domnul Băsescu, sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga. Dacă se va întâmpla așa, vreau să vă spun că este cel mai rușinos moment posibil pentru România. Nicio altă țară din cele 28 nu și-a sabotat în mod public și cu atâta energie interesul de a avea un portofoliu bun. Eu am încă încredere că vocea domnului Băsescu, a domnului Iohannis și a domnului Blaga nu va prevala în fața interesului României. Mi-aș dori să trăiesc în țara în care ceea ce e bun pentru toată România să muncim toți, nu să fie întotdeauna unii care distrug”, a spus Victor Ponta în ședința de Guvern.

Din fericire, pentru NATO avem o poziție comună și sper să avem și succes”, a mai spus premierul.

Jurnalist EurActiv: România va da comisarul pentru Ajutor Umanitar. Croația primește Politicile Regionale

România va obține portofoliul de Cooperare Internațională și Ajutor Umanitar în viitoarea Comisie Europeană. Aceasta, în condițiile în care anterior se vorbea despre un portofoliu mult mai important, cel al Politicilor Regionale.

Victor Ponta îi critică pe Vasile Blaga şi Klaus Iohannis: Aceşti politruci fără minte, Păcală şi Tândală ai politicii, atacă fără să ştie de ce

Victor Ponta a criticat dur demersurile lui Vasile Blaga şi al lui Klaus Iohannis, care i-au scris preşedintelui CE şi celui al PPE legat de nominalizarea Corinei Creţu, catalogându-i drept nişte „politruci fără minte”, „Păcală şi Tândală ai politicii româneşti”.

Cei doi politruci fără minte Iohannis şi Blaga – aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti - s-au gândit ei să îi ceară domnului Juncker să nu ne dea nouă dezvoltarea regională. Aceşti politruci Iohannis şi Blaga, crezând că îi fac plăcere lui Băsescu, dar el a fost mai deştept şi nu a criticat acest lucru – au făcut acest lucru condamnabil”, a declarat Victor Ponta ieri.

Liderii opoziției au scris preşedintelui Comisiei Europene şi preşedintelui PPE, susţinând că posibila desemnare a Corinei Creţu drept comisar european, ca urmare a nominalizării făcute de Victor Ponta, ar fi ilegală, întrucât nu au fost îndeplinite procedurile în Parlament, privind audierea în comisiile de specialitate, în urma cărora să fie întocmit un raport, care să fie votat în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri