Portul Constanța, motiv de dispută în PSD. Radu Mazăre îl amenință pe Victor Ponta

Data publicării:
port constanta

Radu Mazăre a pus condiţii clare pentru obţinerea sprijinului său în campania electorală. Premierul Victor Ponta nu va fi ajutat, dacă nu va trece Portul Constanţa în administrarea Consiliului Local din Constanţa.

Eu am discutat chestiunea cu Ponta, la un moment dat o sa vină alegeri, o să vedem dacă le trec aici, o să vedem după aceea cine s-a ținut de cuvânt... cum votează lumea”, a spus Radu Mazăre.

„Dacă vii și spui da, trec portul și nu trec portul, nu te mai votează, înseamnă ca i-ai mințit”, a adăugat el.

Șeful Guvernului a anunţat că primăria din Constanţa nu va primi în plus decât 15 la sută din acţinile portului maritim, din totalul de 60 la sută deţinut de Ministerul Transporturilor.

Cred că portul Constanța, pentru că e un loc atât de important pentru România, pentru noua cale a mătăsii, trebuie să îmbine autoritatea locală, centrală și investitori privați. Să cotăm la bursă, să avem investitori privați, să avem participație minoritară a Guvernului și o participație minoritară a autorității locale”, a spus premierul Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor a declarat ca se opune transferului de acţiuni către autorităţile locale, motivând că porturile reprezintă un obiectiv de importanţă națională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri