Postare rasistă a unui deputat, pe Facebook, la adresa romilor

Data actualizării: Data publicării:
florin roman

Deputatul Florin Roman a postat, luni seară, un mesaj pe Facebook în care s-a arătat deranjat că s-a îmbarcat la o cursă de avion după o familie de romi.

ACTUALIZARE 8.50. Postarea nu mai apare pe contul de Facebook al politicianului. 


„Ma întorc de la Paris. Zbor cu Wizz AIR, unde se tine cont de prioritate. Printre pasageri și mulți țigani, ca eu nu le zic rromi. E o prostie ca se asimilează cuvântul rrom cu România. Își știu bine rolul: toți cu copilași după ei, la “prioritar”. Vorba unei doamne: 5 copii și 15 adulti, cu “prioritate”! Ne e bun amendamentul refuzi un loc de munca, nu mai primesti ajutor social?”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Deputatul, care a demisionat la începutul lunii din funcția de vicepreșdintele PNL, a făcut referire la o lege votată zilele trecute în Parlament, potrivit căreia dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luata cu 274 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” și 2 abțineri.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, prevede iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Proiectul mai prevede că, în situaţia pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

Citiţi şi: Ce nu a spus Tăriceanu când a anunţat că este exclusă adoptarea Codurilor penale prin OUG

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri