Postarea lui Vâlcov. Reprezentant al Guvernului de la Berlin: E jignită toată minoritatea germană

Data actualizării: Data publicării:
Bernd Fabritius facebook

Reacţie dură din partea unui reprezentant al Guvernului german în scandalul Vâlcov. Bernd Fabriţius, împuternicit al guvernului de la Berlin pentru minorități naționale, a comentat, la Jurnalul de Seară, că gestul consilierului economic al premierului e inacceptabil şi jigneşte toată comunitatea germană.

Bernd Fabritius, împuternicit federal pentru minorităţi: „E o acţiune inacceptabilă. Vă spun sincer, nu mi-am putut imagina că după postările domnului fost ministru Pop, după explicațiile doamnei ministru Vasilescu, după declarațiile ministrului de Externe al României în legătură cu vizita ministrului de Externe al Germaniei, în care el a dezavuat aceste poziții, să se repete chiar din anturajul premierului, de la dl consilier de stat, care e consilierul principal al premierului, o asemenea postare. Nu mi-am putut imagina să se continue denigrarea unei minorități naționale, a germanilor din România, în acest mod.

Ma îngrijorează profund acest fapt, deoarece această poziție de calomniere a ajuns la un nivel atât de larg, încât nu pot exprima altceva, se atribuie guvernului și partidului de guvernământ, atâta timp cât nu se delimitează foarte clar. Mă miră foarte mult că premierul României, doamna Dăncilă, până acum încă nu a luat nicio poziție față de domnul consilier de stat și poziția lui. Din câte știu, domnul președinte al Senatului, Tăriceanu, până acum nu a luat nicio poziție față de declarațiile preşedintelui Comisiei de educație din Senat.

În această situație pot numai să constat ca această poziție denigratoare pentru întreaga minoritate germană trebuie atribuită Guvernului și partidului de guvernământ, până când acesta nu se delimitează. Regret să constat că acum Guvernul și Parlamentul, care susțin această poziție, prin această prezentare largă a calomniilor, pierd calitatea de partener de dialog în contextul democraților în Europa.”

Declarațiile lui Bernd Fabriţius vin în contextul unor afirmații controversate făcute de politicieni români. Cea mai recentă este o postare a lui Darius Vâlcov, în care îl compară pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat spunând că este o „acţiune nefericită”, dar că în opinia sa, „nu crede că Darius Vâlcov ar trebui să fie demis”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri