Poziția Mișcării RO+ după votul din Parlament pe Codul penal

Data actualizării: Data publicării:
180330_ciolos MISCAREA_ROMANIA_IMPREUNA_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș arată că „masacrarea Codului penal în favoarea infractorilor a fost consființită azi în Parlament” și că partidele parlamentare și președintele Klaus Iohannis „trebuie să folosească toate mijloacele” pentru a împiedica intrarea în vigoare a modificărilor.

180330_ciolos MISCAREA_ROMANIA_IMPREUNA_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Masacrarea Codului Penal în favoarea infractorilor a fost consfințită azi în Parlament. Actuala majoritate PSD-ALDE continuă să «vândă» siguranța cetățenilor români și a bunurilor publice pentru a spăla de păcate pe cei care confundă bunurile publice cu bunuri fără stăpân. Încă nu e totul pierdut. Partidele parlamentare și Președintele României trebuie să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor modificări”, a arătat Dacian Cioloș pe contul său de Facebook.

Acesta mai promite, în numele formațiunii sale, că „aceste modificări nocive” vor fi eliminate „imediat ce acest lucru va fi posibil”.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri modificările la Codul penal criticate de opoziție, reprezentanții magistraților și societatea civilă. Printre cele mai importante modificări sunt cele prin care se dezincriminează total neglijența în serviciu și parțial abuzul în serviciu. Proiectul de modificare a Codului penal a primit în plenul Camerei Deputaților, la doar o zi după votul din Senat, 167 voturi „pentru”, 97 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

Printr-un comunicat de presă, Mișcarea RO+ arăta, marți, după votul din Senat, „PSD-ALDE modifică politica penală a statului în interesul infractorilor”.

„Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache a masacrat zi-lumină Codul Penal. Și nu s-a oprit la abuzul în serviciu, ci a amputat orice barieră a legii care mai stă în calea corupților din România. Directorul care a delapidat instituția în care lucrează scapă de jumătate de pedeapsă dacă dă banii înapoi. Funcționarul neglijent în serviciu nu poate fi trimis la închisoare, nici măcar atunci când neglijența lui provoacă pierderi de vieți. Comisia Iordache propune impunitatea pentru cei care au dat autorizație de funcționare clubului Colectiv. Totodată, Comisia Iordache propune un precedent periculos: cei care adoptă un act prin care ajută un infractor să scape de pedeapsă nu mai pot fi condamnați – de acum, de fiecare dată când un lider politic ar putea primi o pedeapsă, guvernanții vor schimba imediat regulile pentru a-l scăpa”, se arăta în comunicatul Mișcării RO+.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri