PPDD a rămas fără grup parlamentar la Senat. Trei senatori de la Partidul Poporului au trecut astăzi la UNPR

Data publicării:
demisii ppdd

„De astăzi începând, îmi dau demisia din grupul PPDD și voi activa în cadrul grupului...PUNR și în cadrul grupului PSD”, a spus încurcat Haralambie Vochițoiu.

„Momentan, nu avem PUNR, avem UNPR”, i-a atras atenția președintele Senatului, Crin Antonescu. 

„Voi activa în cadrul Uniunii Naționale pentru Progresul României”, s-a corectat senatorul.

Haralambie Voichiţoiu nu este singurul care a dat bir cu fugiţii de la PPDD. La fel au făcut Ioan Simeon Purec şi Marcel Bujor. Destinaţia a fost aceeaşi - UNPR. Demisiile au distrus grupul parlamentar din Senat. Formaţiunea este reprezentată, acum, de doar cinci aleşi, iar numărul minim pentru grup este de şapte.

Şi demisiile ar fi continuat dacă doi dintre democrat-liberalii care şi-au anunţat plecarea din partid ar fi fost în plen.

Andrei Voloșevici și Mihai Rogojan au anunţat săptămâna trecută că trec La Mişcarea Populară. Odată cu plecarea lor, PDL rămâne cu doar 21 de senatori. La Camera Deputaţilor, partidul a primit o lovitură mult mai Grea. Opt aleşi au demisionat din grupul parlamentar.

„Parlamentarii care s-au înscris în Mișcarea Populară și-au prezentat demisiile din PDL și au declarat că de acum încolo vor acționa independent în cadrul Camerei Deputaților. Parlamentarii Mișcării Populare vor acționa ca un grup de opoziție”, a precizat Elena Udrea.

După ultimele demisii, PDL are la Camere Deputaţilor 39 de aleşi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri