PPDD, un partid creat în jurul unui lider

Data publicării:
dan diaconescu -Mediafax Foto-Ciprian Steriancrop

„Noi avem 100 de oferte clare, nu sunt promisiuni. 100 de lucruri concrete care ar trebui să se întâmple în țara asta. De la eliminarea taxei de înmatriculare, până la eliminarea taxei radio-TV”, a spus Dan Diaconescu, președinte de onoare al PPDD.

Aceasta a fost oferta politică a partidului înfiinţat de Dan Diaconescu. „Partidul nostru, la nivel general, în 99% din cazuri este chiar un partid de îngeri, oameni care nu su făcut politică până acum, oameni care nu au mințit și nu au furat”, a mai spus Diaconescu.

La primul test electoral, alegerile locale din 2012, pe listele PP-DD au fost aleși 31 de primari, peste 3.000 de consilieri locali și 134 de consilieri judeţeni. Jumătate de an mai târziu, PPDD a reprezentat surpriza alegerilor parlamentare. Partidul lui Dan Diaconescu a reusit să trimită în Legislativ 68 de parlamentari, chiar dacă toți au intrat în Senat sau Camera Deputaților prin redistribuirea voturilor. Între timp, aleşii PPDD au plecat al alte formaţiuni, iar partidul a rămas fără grupuri parlamentare. În prezent, deputaţii şi senatorii pot fi număraţi pe degete - 6 deputați și 4 senatori.

„Îmi dau demisia din grupul PPDD şi voi activa în cadrul partidului PUNR. Deci voi activa în cadrul Uniunii Naţionale pentru Progresul României”, a spus Haralambie Vochiţoiu, senator.

Președinte de onoare al partidului, Dan Diaconescu a încercat să intre și el în Parlament, dar pierdut în fața lui Victor Ponta, într-un colegiu din Gorj. Un alt eșec al lui Dan Diaconescu a fost la alegerile prezidențiale. El a ieșit din cursă chiar din primul tur. Între cele două tururi i-a îndemnat pe alegătorii săi să-l voteze pe cel pe care îl declarase dușmanul său.

„Vă anunț că nu îl voi vota pe Klaus Iohannis. Vă anunț că PPDD nu va vota cu Klaus Iohannis. Vă anunț că V Ponta rămâne, a fost un mare adversar al meu, un mare adversar politic, un dușman al meu. Sper să nu rămână și un dușman al poporului”, a spus Dan Diaconescu. 

Doi repezentanţi ai partidului ocupă în acest moment funcţii guvernamentale. Preşedintele Simona Man a fost numită la şefia Agenţiei Naţională pentru Turism, iar Liviu Neagu ocupă funcţia secretar general adjunct al Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri