Predoiu: PDL depune moţiune simplă întrucât au fost afectate interesele CFR Marfă şi ale României

Data publicării:
predoiu-2

 

"Înregistrăm cel de-al treilea eşec major al Guvernului socialist Victor Ponta. După Oltchim şi Roşia Montană, acum avem eşecul privind CFR Marfă. Eşecul a devenit emblema Guvernului Ponta, eşecul a devenit un model de guvernare USL. PDL va depune o moţiune simplă întrucât au fost afectate interesele CFR Marfă şi interesele României prin decribilizarea ţării în ochii investitorilor", a susţinut Predoiu.

El a mai spus că Guvernul Ponta n-a dat dovadă numai de "incompetenţă" ci şi de "complicitate la acest eşec".

Predoiu a susţinut că, potrivit reprezentanţilor Consiliului Concurenţei, Guvernul a ştiut din vară că nu s-au depus toate informaţiile de către cumpărător şi Executivul nu a luat măsurile necesare.

De asemenea, Cătălin Predoiu a spus că, potrivit declaraţiilor oficialilor români de la Ministerul Transporturilor, Guvernul nu a obţinut acordul tuturor creditorilor pentru privatizarea CFR Marfă.

"Guvernul şi premierul au avut toate datele să prefigureze că această privatizare nu va avea loc", a adăugat Cătălin Predoiu, arătând că, în opinia sa, "consecinţele acestui eşec vor fi falimentul companiei, dispariţia a peste 1500 de locuri de muncă şi vânzarea la bucată a activelor din patrimoniul CFR".

"E un joc la două capete pe care-l face premierul, fie privatizezi cu prietenii, fie lichidezi cu prietenii", a mai spus Cătălin Predoiu.

El crede că trebuie iniţiate discuţii imediate cu creditorii şi că ar trebui "să se utilizeze oameni competenţi" atunci când se pregătesc privatizările.

"Două-trei anunţuri date în ziar de domnul Fenechiu nu înseamnă pregătirea privatizării", a adăugat Cătălin Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri