Prefectul Harghitei, înlocuit cu un membru UDMR, în timpul concediului. Adrian Jean Andrei atacase memorandumul privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Data publicării:
andrei

Prefectul judeţului Harghita, Adrian-Jean Andrei, cel care atacase în instanţă memorandumul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a fost schimbat din funcţie. La ordinul premierului Victor Ponta, el a fost numit subprefect, iar în locul său a fost numit Petre Şandor, susţinut de UDMR.

FOTO: Facebook.com/Andrei Jean Adrian

Într-o primă reacţie, fostul prefect a declarat pentru HotNews.ro că era în concediu când a fost luată decizia. „Nu ştiu de ce am fost schimbat din funcţie, acestea sunt negocierile în biroul de coaliţie. Eu am fost schimbat din concediu, nu mă mai miră nimic”, a spus oficialul.

Adrian-Jean Andrei apreciază de asemenea că retrogradarea sa în funcţia de subprefect este rezultatul unor „negocieri politiceîn coaliţia de guvernare.

Fostul prefect mai spune că, la nivelul judeţului Harghita, în cel puţin zece localităţi, consiliile locale au adoptat hotărâri de aprobare a memorandumului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri