Pregătită pentru prezidenţiale. Elena Udrea, de zece ani alături de Traian Băsescu în politică

Data publicării:
BASESCU UDREA pmp

Cred că România este pregătită să voteze o femeie.....Cred că da, o femeie poate câştiga competiţia electorală pentru Preşedinţia României”, spunea ea în urmă cu câteva zile, la Târgu - Jiu.

La 10 ani de la intrarea în politică, Elena Udrea se consideră gata pentru a intra în cursa pentru prezidenţiale: „ ....după zece ani în care am învăţat politică de la Traian Băsescu, de aceasta mă gândeam că eu mai puţin mai am nevoie de sfaturi”.

Întrebat dacă la alegeri ar vota-o pe Elena Udrea preşedinte, Traian Băsescu răspundea într-un interviu din mai: „Categoric da, dacă ar candida”.

Ascensiunea politică a Elenei Udrea este strâns legată de cariera politică a preşedintelui.

Ea a ajuns consilier general pe listele Alianţei "Dreptate şi Adevăr" în Primăria Capitalei condusă de Traian Băsescu, apoi l-a urmat la Cotroceni, unde a fost numită şefa cancelariei prezidenţiale. La alegerile din 2008, a câştigat un mandat de deputat, iar doi ani mai târziu a fost aleasă preşedintele PDL Bucureşti.

Alegerile locale i-au adus Elenei Udrea şi primul eşec - PDL a pierdut toate primăriile de sector, dar şi Capitala. Atunci a renunţat la şefia organizaţiei. Însă, după numai un an, a revenit în forţă, cu o ţintă înaltă - şefia partidului.

În ciuda sprijinului primit de la şeful statului, tot Vasile Blaga a fost cel câştigat şefia partidului. A fost momentul în care Traian Băsescu s-a dezis de PDL.

Cu un al doilea eşes politic, Elena Udrea a rămas în PDL şi la parlamentare a câştigat un nou mandat de deputat. Dar nu la Bucureşti, ci tocmai la Roman.

La începutul anului, avea să renunţe la carnetul de membru PDL şi să-l schimbe cu cel al unei formaţiuni noi - Partidul Mişcarea Populară.

În lipsa unei competiţii serioase, Elena Udrea este aleasă preşedinte al PMP. Iar la numai două luni de la desemnarea prezidenţiabilului Mişcării Populare, Elena Udrea, îşi îndreaptă privirea către Cotroceni.

În parcusul său politic, a învăţat că trebuie să renunţe la rochiile provocatoare şi accesoriile extravagante. Dar nimic nu a convins-o să renunţe şi la tocurile foarte înalte. Elena Udrea s-a făcut remarcată în cele mai diverse ipostaze - a pozat pentru diverse publicaţii, a arătat că poate fi gospodină, a dat cu mopul, a croşetat, a făcut echitaţie, a mers cu bicicleta, a făcut exerciţii fizice în parc şi a jucat tenis.

Nu i-a fost teamă să rişte cu sporturile extreme, motiv pentru care a fost lăudată de preşedinte: „A avut curaj, sincer să fiu... oricium îi vezi altă dimensiune, că are curaj să o facă şi pe asta. Dacă aş compara-o cu Ponta care stătea cu fundul în barcă şi îi trăgeau jandarmii, imaginile vorbesc total diferit despre caracterul celor doi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri