Premierul Dacian Cioloş a decis eliberarea din funcţie a încă trei prefecţi 

Data publicării:
Dacian Ciolos sedinta de guvern gov-4.ro

 

Se încetează exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de prefect pentru judeţele Maramureş, Mehedinţi şi Prahova şi se numesc următorii prefecţi pentru judeţul Caraş Severin, cu caracter temporar doar în condiţiile legii doamna Albu Florenţa Maria, în judeţul Maramureş, cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii domnul Lupuţ Sebastian Mihai. Prefect în judeţul Mehedinţi, cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii este numit domnul Pavel Cristinel. Prefect al judeţului Prahova, cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii este domnul Georgescu Cosmin”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

De asemenea, premierul l-a numit subprefect, cu caracter temporar, în condiţiile legii,  pe Ciuci Terente în judeţul Bistriţa Năsăud.

Aceste schimbări sunt ultimele dintr-o serie mai lungă de înlocuiri din funcţie al unor prefecţi şi subprefecţi.

Până miercuri fuseseră deja schimbaţi 15 prefecţi şi o parte a subprefecţilor.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, pe 14 martie, în Camera Deputaţilor, la ”Ora premierului”, unde a fost invitat să explice criteriile de numire a noilor prefecţi, că aceastea reprezintă o problemă administrativă a Guvernului

El a ţinut să sublinieze faptul că numirile şi eliberările din funcţie a prefecţiilor şi subprefecţiilor sunt de competenţa Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri