Premierul Dacian Cioloș merge la meciul Franța-România din Euro2016

Data publicării:
dacian ciolos la camasa gov-2.ro

Premierul va plecat joi la Paris și se va întâlni cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), va participa la recepția ficială de deschidere a participării României la Euro2016 li va depunde o coroană în cadrul unei ceremonii la Arcul de Triumf. 

Ziua de vineri va începe pentru premierul României cu o întrevedere cu omogul său francez, prilej cu care va semna foaie de parcurs actualizată a Parteneriatului strategic româno-francez. 

La ora 14.30, Dacian Cioloș îi va întâlnii pe cei doi copii orfani ai cuplului de români care au murit în antentatele de la Paris din noiembrie 2015. Este vorba despre un băiat și o fată, copiii Lăcrămioarei Pop și Ciprian Calciu. Cei doi se aflau la o cafenea când un teroriștii au deschis focul.

Seara, premierul va participa la ceremonia de deschidere a Euro2016 și va viziona primul meci din Campionat - Franța-România. 

Campionatul European de Fotbal va începe pe 10 iunie 2016. România s-a calificat pentru prima dată în opt ani la acest campionat. 

Antrenorul Anghel Iordănescu a anunţat care sunt cei 23 de jucători care vor merge la Euro. Printre ei se numără și Keșeru. În schimb, selecţionerul a decis ca Alexandru Maxim să nu facă deplasarea la turneul final. 

LOTUL OFICIAL AL ROMÂNIEI PENTRU TURNEUL FINAL

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina, 35/0), Costel Pantilimon (Watford, 22/0), Silviu Lung (Astra, 3/0)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu, 12/0), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb, 16/0), Vlad Chiricheș (SSC Napoli, 40/0), Valerică Găman (Astra Giurgiu, 13/1), Dragoș Grigore (Al Sailiya, 19/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 7/0), Răzvan Raț (Rayo Vallecano, 110/2), Steliano Filip (Dinamo, 4/0)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București, 30/1), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva, 19/1), Andrei Prepeliță (Ludogorets, 9/0), Adrian Popa (FC Steaua București, 13/0), Gabriel Torje (Osmanlispor, 49/10), Alexandru Chipciu (FC Steaua București, 20/3), Nicolae Stanciu (FC Steaua București, 4/3), Lucian Sănmărtean (Al Ittihad, 19/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 12/4), Bogdan Stancu (Genclerbirligi, 39/9), Florin Andone (Cordoba, 5/1), Denis Alibec (Astra, 3/1). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri