De ce nu a asistat premierul la discursul președintelui din Parlament

Data actualizării: Data publicării:
170204_GRINDEANU_ANUNT_00_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Sorin Grindeanu nu a mers în Parlament pentru a asista la discursul preşedintelui Klaus Iohannis pentru că nu ar fi primit invitaţie de la conducerea Legislativului.„Președintele a vrut să se adreseze Parlamentului”, a mai precizat premierul.

„Eu înțeleg să fac lucrurile instituțional, era normal să existe o invitație, am înțeles rațiunea pentru care lucrurile s-au desfășurat cum s-au desfășurat azi. N-am fost prezent neavând invitație, nici eu nici ceilalți. Președintele a vrut să se adreseze Parlamentului. Dacă e vorba de tradiție, nu știu cum s-a întâmplat în trecut și nu e important.(...) Eu cred că e prea puțin important acest lucru, cererea a fost către Parlament, am respectat acest lucru, nu doar guvernul a fost invitat la alte ocazii, ci și alte instituții”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, transmite Digi24.

Ieri am avut o discuție în trei: domnul Tăriceanu, cu mine și premierul. Domnul Tăriceanu a atenționat, și a avut dreptate, că este solicitare de a adresa un mesaj către Parlamentului România. Am vorbit mai târziu (cu premierul- n.r.) și sugestia domnului Tăriceanu a fost imbrățișată de domnul Grindeanu” a spus Liviu Dragnea.

Luni seară, Biroul de presă al Guvernului a anunţat că premierul Sorin Grindeanu va participa, marţi, în Parlament, la şedinţa de la ora 12:00 în care preşedintele Klaus Iohannis va rosti un mesaj.

Marţi dimineaţă, Biroul de presă de la Executivului a dat publicităţii din nou agenda premierului, care include doar o întâlnire cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA şi cu reprezentanţi ai companiei Bell Helicopter, la ora 10:30, la Palatul Victoria. Şi pe site-ul Guvernului pe agenda premierului nu a mai apărut decât această întâlnire.

În schimb, pe pagina de Facebook a Guvernului, în jurul orei 10:00, a fost postată agenda premierului, care cuprindea ambele evenimente. Ulterior, postarea a fost ştearsă şi a fost din nou anunţată agenda lui Grindeanu doar cu întâlnirea de la ora 10:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri