Premierul, în vizită la Ministerul Apărării

Data actualizării: Data publicării:
tudose 170706_SEDINTA_GUVERN_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Mihai Tudose a făcut astăzi o vizită la Ministerul Apărării, în condițiile în care marți, ministrul Adrian Țuțuianu a demisionat pe fondul scandalului privind banii pentru militari.

tudose 170706_SEDINTA_GUVERN_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos

ACTUALIZARE. Premierul a stat circa trei ore la Ministerul Apărării. La plecare, Tudose și Marcel Ciolacu au precizat că s-a discutat despre înzestrarea Armatei și despre trecerea Institutului Cantacuzino la MApN. 

„Industria de apărare, integrarea în industria de apărare din România a celor care doresc să fie şi ofertanţi pentru cei 2%. Azi am avut şi o temă nouă, Institutul Cantacuzino, care într-o săptămână intră în procesul de avizare, inclusiv pe aviz CSAT, şi apoi să intre în Guvern”, a spus Tudose despre temele discutate.


Interimar la Ministerul Apărării este vicepremierul Marcel Ciolacu.

La începutul săptămânii, după ce reprezentanţii MApN au anunţat că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară, premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de minister.

În urma discuţiilor, Adrian Ţuţuianu a demisionat din funcţie şi a fost înlocuit, cu titlu de interimar, de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, premierul a spus că sunt bani pentru plata salariilor, iar că alocaţia de hrană pentru militari nu ar trebui plătită în prima jumătate a lunii, ci la final, iar unii au înţeles altceva.

Potrivit comunicatului MApN, care a dus la demisia lui Adrian Ţuţuianu, soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, urmau a fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale, ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri