Premierul merge marţi la Cotroceni, pentru discuţiile cerute de preşedinte pe tema bugetului

Data publicării:
170104__COTROCENI_IOHANNIS_GRINDEANU_00_INQUAM_Octav_Ganea

Guvernul anunţă, luni seară, că premierul Sorin Grindeanu va merge la Palatul Cotroceni, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la discuţii, alături de ministrul Finanţelor, pe tema bugetului de stat.

170104__COTROCENI_IOHANNIS_GRINDEANU_00_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM - Octav Ganea

Potrivit Guvernului, premierul va merge la Palatul Cotroceni la ora 11.00, însoţit de ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care îş invită, alături de ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la o discuţie pe tema bugetului de stat pe anul 2017, marţi, la Cotroceni.

"Având în vedere că astăzi (luni - n.r.) Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marţi, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni", se arată în scrisorea preşedintelui Iohannis.

Şeful statului va trebui să decidă asupra promulgării celor două proiecte aprobate de Parlament.

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţea trecută, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP. Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, mulţumind la final parlamentarilor pentru rapiditate şi a transmis şi un mesaj către mediul de afaceri, că România va rămâne o ţară cu o economie predictibilă.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi "pentru" şi 105 "împotrivă", iar proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi "pentru", 107 voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Împotriva proiectelor au votat PNL, USR şi PMP.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.

Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.

"Mulţumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii. Era nevoie să fie poate votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal, şi asta era bine pentru România. Aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri", a afirmat premierul Sorin Grindeanu, după vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri