Premierul Nicolae Ciucă nu știe cât a plătit impozitul pe locuință

Data publicării:
nicolae ciuca conferinta de presa uzina dacia mioveni
Premierul Nicolae Ciucă nu știe cât a plătit impozitul pe locuință. Foto: captură video Guvernul României/ YouTube

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, care este suma pe care o plătește pentru impozitul local pe imobilele pe care le deține, în contextul în care Senatul a adoptat o majorare de 50% a grilei de impozitare aplicate de autoritățile locale pentru clădirile rezidențiale.

„Ieri în Senat a fost aprobată modificarea ordonanței în sensul în care există această posibilitate. Nu am tranșat în coaliție modalitatea în care se va finaliza demersul de dezbatere și vot în Parlament, ca atare în momentul în care a fost aprobată în Senat acest amendament, el a fost cu acordul întregii coaliții. A fost o decizie luată la nivel de coaliție. Tot în coaliție vom rezolva și acest subiect”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei pe Platforma Industrială Dacia Mioveni, în judeţul Argeş.

Când a fost întrebat care este suma pe care o plătește pentru impozitul local pe imobile, președintele PNL a răspuns: „Sincer, nu știu”.

Și liderii PSD au fost întrebați cât plătesc la impozitele locale pentru imobilele pe care le dețin.

„Nu știu, niciodată nu sunt atent cu lucrurile astea”, a spus secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Senatul a amendat, miercuri, OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, dar marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 - 0,2%.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri