Premierul Ponta acuză PNL de „mare neseriozitate, lipsă de profesionalism și bătaie de joc la adresa oamenilor”

Data publicării:
pontaa psd

Sunt multe lucruri pe care le-am promis în urmă cu trei ani și pe care le-am realizat împreună USL-ul, nu doar PSD, nu doar PC, nu doar PLR, cum e acum, ci USL-ul. Să ne uităm exact câte dintre lucrurile pe care le așteptau oamenii le-am făcut și câte au mai rămas. Vă reamintesc că toți parlamentarii PSD, PC, PNL, UNPR sunt votați ca parlamentari USL”, a declarat Victor Ponta după o reuniune a conducerii PSD.

A fost pretextul pentru a reaminti că unul dintre proiectele comune a fost revizuirea Constituției, proces de a cărui blocare premierul îi învinovățește pe foștii colegi de la PNL.

Din păcate, în ciuda apelului pe care l-am făcut și în cadrul discuțiilor de la Cotroceni cu președintele României, Partidul Național Liberal a decis să blocheze revizuirea Constituției, după ce în 2013 reprezentanții PNL au propus o republică parlamentară – și sigur, am discutat -, acum au propus o republică prezidențială. Și dacă nu vor mai avea președinte or să vrea iar o republică parlamentară și dup-aia iarăși una prezidențială, adică o chestie de mare neseriozitate, de lipsă de profesionalism și o bătaie de joc la adresa oamenilor”, a afirmat Victor Ponta.

El a arătat că PSD susține în continuare proiectul pentru care există deja avizul cu observațiile de la Curtea Constituțională a României și de la Comisia de la Veneția. „Acel proiect putem să-l trecem la vot. Nu va limita puterile președintelui, nu va da mai multe puteri guvernului, este pur și simplu o revizuire în puncte importante, care țin de echilibrul puterilor, de eliminarea blocajelor, de asigurarea drepturilor fundamentale, idei pe care le-am susținut cu toții”, a spus liderul social-democrat.

El i-a învinovățit pe liberali pentru blocarea acestui proiect. „N-am văzut până azi niciun fel de argument de ce reprezentanții PDL, PNL...PDL-ul e consecvent. Ei întotdeauna au fost împotriva revizuirii Constituției. Cei care s-au schimbat sunt reprezentanții PNL și cred că e o chestie de neseriozitate pentru un proiect major. Revizuirea Constituției este un proiect major, este nevoie, au trecut 12 ani de la ultima revizuire, între timp România a devenit membră UE, lucrurile s-au schimbat, în bine, și sunt probleme care țin și pot fi rezolvate doar prin revizuirea Constituției”, a argumentat Victor Ponta.

El a abordat un ton ironic la adresa liberalilor: „De exemplu, am văzut că PNL-ul se ocupă mai nou de imunități. Înainte nu se ocupa, acum se ocupă. Foarte bine. Trebuie să modificăm Constituția!”, a spus Victor Ponta.

Suntem foarte avansați, am trecut de proceduri, avem avize de la instituția națională și internațională și este o șansă pe care o avem acum, în 2015, an neelectoral. Nu se poate face reforma adevărată a statului român, dacă nu revizuim și Constituția”, a insistat liderul PSD, înainte de a-și relua atacul la adresa PNL: „Poziția PNL-ului nu are nicio explicație și niciun sens. Vom face republică prezidențială acuma! OK, să vină cu propunerea, dar să nu blocheze revizuirea Constituției, pentru că e mare păcat”, a conchis premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri