Premierul Ponta, gafă despre moartea lui Brâncoveanu

Data publicării:
ponta brancoveanu turcia gov ro

Prim-ministrul a povestit întâmplarea de la Istanbul şi miniştrilor săi, azi, în şedinţa de Guvern, dar a făcut o gravă confuzie. Constantin Brâncoveanu a murit în închisoare, a spus Victor Ponta. Nimic mai greşit, însă. Brâncoveanu a fost decapitat, împreună cu toţi cei patru fii ai săi de sultanul Ahmed al 3-lea în anul 1714.

„Am reușit ce nu credea nimeni că o să reușim: să dezvelim o placă memorială pentru Constantin Brâncoveanu și fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul. Anul viitor o să-l rog pe ministrul Culturii să ne sprijine pe noi toți ca anul Brâncoveanu, 300 de la moartea sa și a copiilor, e și sfânt, de altfel, al Bisericii Ortodoxe, să omagiem, practic, o mare personalitate”, a spus Victor Ponta, înaintea ședinței de Guvern.

„În memoria domnitorului Constantin Brâncoveanu și a celor patru feciori ai săi, care au fost întemnițați în închisoarea Yedikule la începutul secolului al 18-lea departe de scumpa lor patrie, și întru statornica amintire a istoriei comune a popoarelor român și turc”, se scrie pe placheta memorială de la Istanbul.

Victor Ponta este absolvent al Facultății de Drept, iar pentru a fi admis a dat examen din istorie.

Citiți și:

E. Hurezeanu, despre vizita premierului la Istanbul: „La ce ne ajută plăcuța cu Brâncoveanu?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri