Premierul răspunde criticilor lui T. Băsescu: „Dl. președinte e supărat că nu mai merge pe nicăieri”

Data publicării:
victor ponta bucuros RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

„Pentru domnul Băsescu a fost catastrofal faptul că peste tot în lume, în Europa și în lume, liderii politici vor să vorbească cu prim-ministrul, știind că am legitimitatea dată de vot și sprijinul politic în Parlament. E un lucru normal, nu mi-ar cerut nimeni niciun mandat pentru simplul motiv că nu m-a întrebat nimeni de dl.Băsescu pe unde am fost”, a declarat Victor Ponta, căruia jurnaliștii i-au cerut o reacție la afirmațiile făcute de președinte, joi seara, la Digi24.

Traian Băsescu a spus, între altele, că recentul turneu în Asia al premierului i se pare „catastrofal” din punct de vedere al eficienței și a fost întreprins fără mandat din partea șefului statului, care este responsabil cu politica externă a țării.

Victor Ponta a subliniat că deplasările sale în străinătate au un caracter economic, ceea ce intră în zona sa de răspundere, și a menționat, în context, că peste două săptămâni va merge în Spania.

„Dl președinte ce să zic? E pe final de mandat, e supărat că nu merge nicăieri. Dacă vrea....A fost anul ăsta în Peru sau în Chile, parcă. Oriunde vrea să meargă poate să meargă. E problema domniei sale”, a completat premierul.

„Președintele face ce a făcut de nouă ani: scandal. Eu am treabă. Trebuie să guvernez țara, să mă ocup de problemele de zi cu zi”, a adăugat Victor Ponta.

„Pe domnul președinte Băsescu, pe care nu-l prea mai bagă nimeni în seamă în străinătate, și atunci mai face și el niște declarații pentru dumneavoastră. Dar și ce se întâmplă din ce a declarat domnul președinte Băsescu? Nimic. În afară de știri la dumneavoastră, ce altceva? Probabil își fac curaj țuțării de la Mișcarea Populară”, a mai spus premierul adresându-se jurnaliștilor.

Despre Rompetrol și „furtul prin lege”

În opinia prim-ministrului, președintele manipulează presa, profitând de proasta documentare a jurnaliștilor. „Vă păcălește, se bazează pe faptul că jurnaliștii nu se interesează”, le-a spus Victor Ponta reprezentanților presei și a exemplificat cu Rompetrol: „Vreau să vă spun că toate legile prin care s-au privatizat, inclusiv Rompetrol, au fost promulgate de președinte”.

Victor Ponta susține că statul nu mai are de încasat nicio datorie de la Rompetrol. „Domnul președinte se bazează cumva în mod greșit, sper, pe faptul că dumneavoastră nu știți că noi nu mai avem o datorie de încasat de la Rompetrol pentru simplul motiv că acea datorie s-a convertit în acțiuni și am pierdut procesul. Deci președintele, treaba lui ce zice”, a punctat Victor Ponta.

„Toate legile de privatizare au fost promulgate de președintele Traian Băsescu. Dacă domnia sa furat prin lege, sigur....”, a comentat Victor Ponta declarația președintelui referitoare la „furtul prin legislație moștenit de la Adrian Năstase”.

„Agent constatator”

Întrebat cum cataloghează afirmația președintelui că ar fi un doar un agent constatator, Victor Ponta a spus: „Mi s-a părut comic domnul președinte cum încearcă să spună că este mai bun ca mine. Mai bun la ce? Nu am înțeles la ce este mai bun. (...) Nu, hai, lăsați-l că, sincer, ce face domnul președinte nu are nicio relevanță, ca să vă spun...”

Președintele l-a criticat pe premier și în legătură cu reacțiile față de accidentul din Muntenegru, subliniind că premierul a calculat greșit proporțiile tragediei. Instituția prezidențială a fost informată la 18.55 despre accident, oră la care foarte probabil știa și premierul despre accident. Cu toate acestea, a continuat să joace baschet, a arătat președintele. „Vă minte”, le-a spus Victor Ponta jurnaliștilor. „Nu știu de ce pe cei de la Digi 24 vrea să vă mintă. Da, vă minte. Nu știa, pentru simplul motiv că la acea oră, dacă nu mă înșel, nu știau nici autoritățile din Muntenegru”,  a precizat Victor Ponta.

Potrivit presei din Muntenegru, accidentul s-a petrecut la ora locală 17.00 (18.00, ora României).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri