Premierul spune că se analizează posibilitatea renunțării la contractele pentru vaccinurile anti-COVID: „Să nu irosim banii degeaba”

Data actualizării: Data publicării:
Doze de vaccin împotriva COVID-19.
Doze de vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că la ministerul Sănătății este în lucru o analiză pentru a vedea dacă se poate lua decizia renunțării la contractele pentru vaccinul anti-COVID. Cu o zi în urmă, ministrul Sănătății spunea că sunt cantități foarte mari de vaccin care trebuie să ajungă în România, care depășesc capactiatea de stocare.

„Este o analiză pe care ministerul Sănătății o are în desfășurare. Trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale unei astfel de decizii. Cert este că în acest moment, privind și analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie astfel încât să nu irosim banii degeaba”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat marți, întrebat despre achiziția de vaccinuri anti-Covid, că nu știe ce vom face cu ele pentru că România a achiziționat cantități foarte mari care depășesc capacitatea de stocare. Acesta a spus că dozele din luna ianuarie și februarie, aproximativ 6,5 milioane, au fost vândute în Germania și Ungaria, însă România s-a angajat să cumpere în 2022 și 2023 aproape 39 de milioane de doze.

Întrebat dacă contractele vor putea fi anulate, ministrul Sănătății a răspuns: „Nu pot să intru în prevederile contractuale care sunt confidențiale. Este o chestiune stabilită de Comisia Europeană.”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri