Premierul Victor Ponta răspunde „Vocii Rusiei”: România ar rezista mai mult de 30 de minute într-un război

Data publicării:
ponta avion

„Ar rezista mult mai mult. Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşa, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fraţilor de pe peste Prut”, a declarat Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Jiu.

„Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare”, a insistat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că va propune ca, în următoarea şedinţă a CSAT, să existe „o analiză foarte clară” a instituţiilor statului, inclusiv a serviciilor de informaţii, legat de ceea ce va putea face România pentru a sprijini Republica Moldova în contextul conflictului din Ucraina.

„Preşedintele o stabileşte (şedinţa CSAT-n.r.), noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT, voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova”, a declarat Victor Ponta.  

Potrivit jurnaliştilor de la Vocea Rusiei, Armata Română ar fi incapabilă să apere teritoriul țării, iar în caz de război, România nu ar rezista mai mult de 30 de minute.

Singura necunoscută, susţine „Vocea Rusiei”, este aviaţia, de care depinde dacă Bucureştiul capitulează imediat sau poate opune o minimă rezistenţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri