Dăncilă merge azi la Cotroceni. A fost anunțată ora întâlnirii

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis crop presidency
Foto: presidency.ro

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis se întâlnesc, azi, la Palatul Cotroceni, unde premierul a fost convocat de preşedinte. Aceasta, în condițiile în care membrii Guvernului s-au reunit marţi și o nouă ședință de guvern este programată pentru joi.

dancila iohannis crop presidency
Foto: presidency.ro

ACTUALIZARE 18.30. Întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis va avea loc miercuri, la ora 10.30, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Pe site-ul Administrației Prezidențiale nu a fost anunțată această întâlnire.

Premierul Viorica Dăncilă a fost chemată la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru discuţii care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de marţi înaintea şedinţei de Guvern programată pentru ora 14.00. Premierul nu a refuzat solicitarea şefului statului, însă a amânat pentru miercuri întâlnirea cu Iohannis, transmite Digi24.

În acelaşi timp, în presă se vorbeşte de o nouă şedinţă de Guvern, în cursul zilei de joi, dată la care expiră şi actuala sesiune parlamentară extraordinară. "Nu este clar ce conține ordinea de zi și de ce actele normative nu pot fi aprobate în ședința de marți. Guvernul se reunește în ședință azi în mod neobișnuit de la ora 14.00, pe fondul informațiilor referitoare la dorința liderului PSD, Liviu Dragnea, de a forța adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea. Dragnea a negat luni seara la Digi24 că ar exista un astfel de proiect, însă potrivit surselor G4Media.ro liderul PSD a trebuit să bată în retragere din cauza opoziției ALDE", scrie G4Media.ro.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a negat informaţiile potrivit cărora, în şedinţa de astăzi, Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informaţii. „I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", a transmis Liviu Dragnea pentru Digi24.

Citiţi şi: Lovitura lui Dragnea se va lăsa şi cu victime colaterale. Să le cunoaştem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri