Presa internațională: Premierul supravieţuieşte moţiunii, scandalul de corupţie va continua

Data publicării:
PONTA MOTIUNE 7329034-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Premierul român supravieţuieşte moţiunii de cenzură, scandalul de corupţie va continua! - așa titrează cele mai mari agenţii de presă şi publicaţii internaţionale. Toate vorbesc despre anchetele DNA care îl vizează pe premierul român, suspectat de conflict de interese şi acte de corupţie, inclusiv de spălare de bani.

Parlamentul României a respins vineri o moţiune de cenzură împotriva Guvernului social-democratului Victor Ponta, un vot care îi permite să rămână la putere, dar care nu rezolvă criza provocată de problemele sale cu justiţia”, comentează jurnaliştii de la France Presse.

În aceeaşi notă sunt observaţiile celor de la Bloomberg care fac şi o predicţie - scandalul de corupţie va continua: „Premierul României a reuşit să învingă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce. Această situaţie probabil nu va stinge criza în care este implicat”.

Agenţia de presă Reuters, care nu uită să amintească faptul că România este printre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, vorbeşte despre votul privind moţiunea de cenzură ca despre primul mare test politic pentru coaliţia aflată la guvernare după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Reuters: „Cum era de aşteptat, guvernul de stânga condus de Victor Ponta a supravieţuit cu uşurinţă unei moţiuni de cenzură în Parlament, consolidând astfel imunitatea politică a premierului vizat de o anchetă penală. În timp ce dezbaterile şi votul erau în desfăşurare, sute de protestatari adunaţi în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării i-au cerut demisia”.

Premierul român supravieţuieşte moţiunii de cenzură şi rămâne în funcţie, în ciuda acuzaţiilor de corupţie - titrează şi publicaţia Der Spiegel, care amintește şi faptul că tot săptămâna aceasta Victor Ponta a trecut cu bine şi de un vot pentru ridicarea imunităţii.

Citiți și Victor Ponta, întrebat dacă va urma exemplul lui Ioan Rus: „Daeu ce-am făcut?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri