Președintele Băsescu: România și Polonia trebuie să găsească soluții de depozitare pentru producția de fructe din R. Moldova

Data publicării:
fructe mediafax

Principala problemă cu care se confruntă agricultorii din Republica Moldova este lipsa capacității de depozitare, iar agricultorii moldoveni au nevoie de soluții acum, nu pot aștepta până în octombrie, când intră în vigoare unele facilități europene.

Președintele Traian Băsescu a spus că va ridica problema Republicii Moldova la summitul la care participă marți.

Rusia a interzis importurile de fructe din Republica Moldova sub pretextul că a găsit molii în trei loturi de caise. Măsura vine după ce Chișinăul a semnat luna trecută Acordul de asociere și liber-schimb cu Uniunea Europeană.

Președintele Traian Băsescu a reamintit că Uniunea Europeană a dublat cotele de fructe și vin importate din Republica Moldova în regim duty-free, dar a subliniat că măsura nu este suficientă pentru a contracara efectele sancțiunilor impuse de Federația Rusă.

Șeful statului a arătat că măsurile de ajutare a Republicii Moldova sunt menite să nu creeze tensiuni între agricultori și guvernul de la Chișinău, care a ales să se orienteze către Uniunea Europeană, semnând Acordul de asociere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri