Președintele către Ramona Mănescu: Sper că nu veți mai avea aprecieri de tip „Crin Antonescu” legate de DNA

Data publicării:
basescu cotroceni tribuna presidency.ro 1

După depunerea jurământului, președintele a avut un discurs extrem de succint, care a intervenit după un moment destul de derutant. Tocmai când i se adresa Traian Băsescu, la începutul discursului, președintele Senatului, Crin Antonescu, a dat mâna cu Valeriu Zgonea și a ieșit din sală (vezi imaginile).

Președintele a felicitat-o pe Ramona Mănescu și i-a reamintit că noul ministru trebuie să aibă patru priorități: privatizarea CFR Marfă, aborbția fondurilor europene, tronsonul autostrăzii Nădlac-Arad și metroul bucureștean. I-a urat succes și a adăugat: „Și sper că nu veți mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de DNA”.

Europarlamentarul Ramona Mănescu a făcut în 2010 o interpelare către Comisia Europeană în care cerea desființarea DNA și transferarea atribuțiilor acestei instituții către Parchetul General.

Ramona Mănescu a ieșit în evidență și în contextui politic tensionat din perioada care a urmat suspendării președintelui Traian Băsescu din 2012. Anul trecut, CSM a acuzat-o că a afectat independența justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri