Președintele cere date suplimentare despre sănătatea premierului

Data publicării:
ponta oprea -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost luni la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta, care s-a operat în Turcia și ar fi indisponibil în următoarele săptămâni, propusese ca vicepremierul să preia, interimar, şefia Guvernului.

Întâlnirea dintre Gabriel Oprea şi Klaus Iohannis a durat puţin peste o jumătate de oră, iar ulterior s-a aflat că președintele a cerut documente suplimentare referitoare la starea de sănătate a premierului Victor Ponta.

Numirea ca interimar a lui Gabriel Oprea, personalitate controversată a lumii politice, este interpretată de unii analiști și politicieni ca un test pentru președintele Klaus Iohannis, care are posibilitatea de a numi interimar pe oricare alt ministru și nu neapărat pe cel dorit de Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat că n-a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre numirea lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, dar că l-a informat în scris despre acest subiect. Şeful Executivului a mai declarat la un post de televiziune că, din momentul în care Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze din fruntea cabinetului, comunicarea dintre cei doi a devenit strict instituţională, ca în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Citiți și:

Monica Macovei: Dacă Iohannis îl desemnează pe Oprea, cum îi cere Ponta, înseamnă că au o înțelegere ocultă
T.Băsescu: Iohannis şi Ponta au un aranjament anterior, premierul primeşte un moment de respiro la DNA
PMP: Victor Ponta se ascunde de justiție. De ce a plecat în Turcia exact când trebuia să se prezinte la DNA?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri